Infraestructures

Els empresaris obren el debat sobre peatges

L'ADEPG centrarà l'any 2016 a analitzar i fer propostes sobre infraestructures

L'Associació d'Empresaris del Penedès i el Garraf (ADEPG) dedicarà l'any 2016 a l'estudi i l'anàlisi per a la millora de les infraestructures al territori. Un dels principals objectius de la patronal és posar sobre la taula el cost excessiu del peatge de la C-32 a Sitges, on s'ha de pagar per circular entre alguns barris. “L'objectiu és aconseguir el rescat o, com a mínim, una rebaixa substancial d'aquest peatge”, assegura el president, Jordi Solé. Segons ell, el greuge comparatiu que suposa aquest peatge no es pot obviar, ja que “és una càrrega per a les empreses de transport de la zona i un fre en l'accés a recursos humans qualificats per a les empreses del Garraf i el Baix Penedès”. La decisió de l'ADEPG arriba després de les entrevistes que han tingut al llarg del segon semestre del 2015 amb ajuntaments i empreses, i que tenen un denominador comú: “El peatge penalitza l'activitat econòmica d'empreses del Garraf i el Baix Penedès.”

L'ADEPG encarregarà al llarg del 2016 un estudi sobre el cost del rescat d'aquest peatge. “Ningú no sap el cost real d'aquesta part de l'autopista i potser és assumible”, diu Jordi Solé. Segons afirma, el més important és “no descartar res i tenir el màxim de participació.” Precisament, la Generalitat va fer públic fa uns quants mesos un estudi de la UPC que revela que el rescat de tots els peatges de la C-32 suposaria una inversió de 900 milions d'euros, quantitat que la Generalitat no pot assumir.

Comissions de treball per captar el pols

A partir del 12 de gener entrarà en funcionament la nova comissió interna de treball de l'ADEPG sobre infraestructures. Aquesta comissió, creada per iniciativa de la junta directiva, analitzarà les necessitats del territori a partir de les demandes i la informació que li arribarà de les empreses i administracions. Per això, la patronal treballarà també des d'una comissió mixta, oberta a socis, entitats, administracions i plataformes involucrades en projectes sobre infraestructures. Amb aquests dos grups de treball, l'ADEPG pretén fer front a les necessitats del territori i donar més força a les demandes que hi ha des dels ajuntaments, els consells comarcals i les empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]