Medi ambient

Arriba un cavall de la Camarga a l'estany d'Ivars

La seva funció serà depurar el canyissar de l'entorn perquè hi vagin més ocells

Desenes de nens van ser testimonis ahir de l'arribada d'un nou cavall de la raça Camarga a l'estany d'Ivars i Vila-sana. Procedeix del Parc Natural del Delta de l'Ebre, d'on l'han cedit perquè diversifiqui l'ambient que hi ha al canyissar de l'entorn natural i per aconseguir afavorir que hi hagi més ocells.

El cavall és el tercer d'aquesta raça que hi ha a l'estany i d'aquí a poques setmanes pastarà juntament amb els altres dos animals que viuen a l'entorn del 2009 ençà. El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Josep Maria Huguet, va explicar que la seva funció serà “mantenir espais buits i oberts dins el canyissar perquè les aus hi puguin fer els seus nius i també s'hi puguin estar els animals invertebrats”.

El nou cavall és diu Boira, ja que la seva arribada fins a aquest punt del Pla d'Urgell ha estat possible gràcies a una ruta del mateix nom que es va fer al gener al voltant de l'entorn natural i que ha servit per pagar les despeses del trasllat i part de l'alimentació de l'animal durant l'hivern. Entre tots els participants, que hi aportaven un euro solidari, es van recaptar 400 euros. Les entitats La Boira Turística de Ponent i Boira Bike ja preparen, per d'aquí a unes setmanes, un bateig del cavall amb els participants de la ruta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]