Medi ambient

«Qui administra la conca és el govern, no els usuaris»

El responsable de producció hidràulica d'Endesa assegura que l'empresa que explota la central no és l'organisme que decideix quan s'han de dur a terme els desembassaments i quina quantitat d'aigua s'ha de deixar anar riu avall. «Qui administra la conca és el govern, i les centrals hidràuliques només som uns usuaris més», ha assenyalat Llop. Així, Endesa respon les crítiques que rep sovint dels ajuntaments riberencs, que sostenen que no es buiden els embassaments fins al darrer moment i amb un cabal massa elevat, de manera que es provoquen inundacions a les àrees més pròximes al riu.

D'altra banda, Llop considera que actualment és «molt complicat» extreure els sediments que hi ha retinguts a l'embassament de Mequinensa. Segons els informes científics es calcula que caldrien un mínim de 2 milions de tones de sediments per solucionar els problemes de regressió i enfonsament del Delta. Abans de la construcció dels grans embassaments a la conca de l'Ebre, es calcula que arribaven al delta de l'Ebre uns 20 milions de tones de sediments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia