Medi ambient

La sostenibilitat en el model agroalimentari

Es practica una agricultura regenerativa que combina recursos del bosc, bestiar i cultius per recuperar el sòl

Un dels projectes més consolidats, en dos anys i mig d’aplicació, és el que es du a terme a la granja Planeses, a la Garrotxa. Segons explica el coordinador de la iniciativa, Marc Gràcia, es treballa en un model d’agricultura que defuig l’actual. “El que ens preguntem, veient la implantació d’un sistema agrícola i de producció d’aliments no sostenible, és si hi ha una alternativa”, i aquesta nova via és la que es du a la pràctica des de fa dos anys i mig a Planeses. Una finca que havia estat abandonada i que, des de fa anys, és l’escenari de diversos projectes del Creaf. Aquest darrer és el Polyfarming. És un exemple d’agricultura regenerativa, que combina els recursos del bosc, el bestiar i el cultiu, un tipus d’economia circular i que seria aplicable en zones de muntanya poc productives on hi ha un abandonament i que ara es volen fer rendibles. El model de producció diferent que aquí es planteja fa servir tots els recursos de l’entorn amb tècniques innovadores per fer-los sostenibles, però, a la vegada, poder regenerar el sòl. Una de les claus és el moviment dels animals, però també l’ús del bosc, d’on s’obtenen productes com ara el carbó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]