Administracions

La cocapitalitat del Penedès arriba al govern

Els alcaldes de les quatre capitals li han exposat a la consellera Borràs

Representants dels ajuntaments de les capitals comarcals de la vegueria del Penedès van transmetre la setmana passada a la consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, i al secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer, la petició que aquest nou territori tingui una capitalitat compartida.

Els alcaldes d'Igualada, Marc Castells; Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, juntament amb la primera tinenta d'alcalde del Vendrell i presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, van mantenir el divendres passat 31 de març una reunió amb la consellera a la seu del departament.

En aquesta trobada li van transmetre el consens que existeix al territori per desenvolupar un Penedès “policèntric”, on les quatre capitals tinguin el mateix pes i reconeixement polític, seguint un model equilibrat, cohesionat, complementari i sostenible.

Un model que persegueixen també per al desplegament territorial de la Generalitat, que volen “d'acord amb les qualitats i les necessitats que pugin representar els territoris comarcals del Penedès”.

Aquesta proposta va ser anunciada en un manifest conjunt dels quatre alcaldes poc després de l'aprovació de la vegueria, el 8 de febrer passat. Aquest model de cocapitalitat també és defensat pels quatre consells comarcals de la vegueria: el de l'Anoia, el del Garraf i els de l'Alt Penedès i el Baix Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]