Societat

Investiguen la crema de diverses ambulàncies

Sis vehicles són incendiats en plena campanya de protestes per la rebaixa de sou al sector

Les últimes dues accions vandàliques s'han produït a Arenys de Munt i Cervelló

Els Mossos d'Esquadra investiguen la crema de diverses ambulàncies la darrera setmana que podrien estar relacionades amb la protesta per la recent retallada salarial al sector del transport sanitari.

Uns desconeguts han cremat sis ambulàncies des de dijous passat, en plena campanya de protestes per la rebaixa d'un 9,2% del sou que la trentena d'empreses concessionàries d'aquest servei de transport sanitari a Catalunya han aplicat de forma unilateral als seus 4.800 treballadors.

Les últimes dues accions vandàliques s'han produït la matinada de diumenge a dilluns quan s'ha calcinat dues ambulàncies a Arenys de Munt, als jardins de Can Borrell, i a Cervelló, al carrer dels Àngels, segons han informat els Bombers de la Generalitat, que han extingit les flames sense més conseqüències.

El primer d'aquesta sèrie d'incendis va succeir la nit de dijous passat quan va crear un vehicle de la concessionària Transport Sanitari de Catalunya, de Viladecans que estava estacionat a Sant Boi de Llobregat.

Posteriorment, quatre vehicles de transport sanitari de l'empresa Ambulàncies Egara van patir els efectes de les flames a Badia del Vallès.

A més, diverses ambulàncies també han patit desperfectes, ja que al matí els conductors les han trobat amb rodes punxades o amb els vidres trencats a pedrades.

Tant els sindicats majoritaris com la plataforma de treballadors Ambulàncies en Lluita s'han desmarcat de la crema de les ambulàncies i han avançat que recorreran fins al final la rebaixa del sou aplicada per la patronal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.