La sardana

Barcelona (Barcelonès)

Un paper transcendent en la història

La Principal de la Bisbal celebra els 125 anys amb un concert a L'Auditori de Barcelona

Fundada el 1888, la cobla La Principal de la Bisbal ha desenvolupat un paper transcendent en la història de Catalunya. No és gens fàcil mantenir-se durant 125 anys com a una de les cobles capdavanteres i continuar sent avui tot un referent. I no ho és perquè durant aquests 125 anys Catalunya ha viscut una història plena d'entrebancs. La crisi econòmica dels anys vint, la dictadura de Primo de Rivera, la Guerra Civil espanyola, la dictadura franquista o, sense anar gaire lluny, la situació actual reflecteixen moments difícils per a Catalunya, però també per a la cobla. I, malgrat tots aquests obstacles, Catalunya ha sobreviscut, de la mateixa manera que també ha sobreviscut La Principal de la Bisbal.

Per celebrar la continuïtat d'aquesta trajectòria centenària, la cobla ha programat nombrosos actes, un dels quals se celebrarà dissabte que ve a l'Auditori. Acompanyada per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que és també una de les formacions de més prestigi, tant per la seva qualitat musical com per l'aposta de buscar nous horitzons, La Principal de la Bisbal oferirà un concert de música per a cobla en el qual s'estrenaran dues obres, una de Francesc Cassú i una altra de Marc Timón. El concert estarà dirigit pel mateix Francesc Cassú i per Tomàs Grau, director de la cobla Sant Jordi.

Dirigida per Francesc Cassú des del 1992, els components actuals de La Principal de la Bisbal són Pere Rabasseda (flabiol), Lluís Pujals i Gabriel Castelló (tibles), Ferran Miàs i Jordi Parrot (tenores), Albert Font, Josep Ramon Prats i Ramon Mora (trompetes), Gabriel Duch (trombó), Josep Malonda i Joan Manel Margalef (fiscorns) i Joan Xandrich (contrabaix).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.