TARRAGONA (Tarragonès)

Retornar la patrona al mar

El Serrallo és el barri pescador de Tarragona i en aquestes dates aprofita per celebrar una festa que conserva intacte el fervor religiós. El dia 15, a partir de les deu del vespre, tot un barri s'encomana a la Mare de Déu del Carme. Un rosari de torxes el recorre la vigília de la festivitat. Enguany, però, les obres impediran que la processó passi per tots els carrers. Probablement, segons apunta l'associació de veïns, aquesta quedarà limitada a la zona de vora mar.

El dia del Carme hi ha ofici al migdia a la parròquia de Sant Pere del Serrallo. Veïns i feligreses s'encomanen a la Verge i l'honoren amb l'eucaristia primer i la magna processó marítima, que sempre atreu una multitud de gent enfervorida, després. A les set de la tarda serà l'inici la cercavila terrestre, que es convertirà en processó marítima i que retornarà la patrona al mar per unes hores.

Centenars de persones acompanyen la Verge del Carme pels carrers del Serrallo. La patrona dels mariners arribarà una mitja hora després a la platja. Allà mig centenar de barques engalanades sortiran a barquejar. Una d'elles portarà la imatge de la Mare de Déu. S'aprofita la processó per fer una ofrena floral als difunts de l'any i les dones del barri solen muntar petits altars als carrers per on passa la comitiva.

M.J.R.

Més informació



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.