L'ESTARTIT (Baix Empordà)

Passejada cap a les Illes Medes

Els carrers de l'Estartit quedaran petits dissabte quan comenci la XIII Trobada Gegantera. Hi participen les colles geganteres de Castelló d'Empúries, Corçà, Flaçà, l'Escala, el Port de la Selva, Sarrià de Ter, Torroella de Montgrí, Vidrà, Vilafant i l'Estartit. Aquesta serà la primera activitat d'una celebració que té en el dia 16 el seu punt culminant. La festa dels pescadors comença amb l'ofici solemne a l'església de Santa Anna. En sortir de missa, a la mateixa plaça, la cobla Foment del Montgrí oferirà una audició de sardanes.

Ja a la tarda (18.30 h) des de la plaça de l'Església fins al port es fa la processó marinera en honor de la Mare de Déu del Carme, que acaba amb la tradicional passejada en barca fins a les illes Medes. Un cop allà, iniciarà el camí de retorn fins al port. Posteriorment, a la plaça de l'Església tornarà a haver-hi sardanes amb la cobla Foment del Montgrí i a les deu, a la platja, ball de festa amb El tren de la Costa. La Verge del Carme és coneguda també com Stella Maris, o estrella de la mar.

M. JOSÉ RODRÍGUEZ

Més informació



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.