LLANÇÀ (Alt Empordà)

Esclat de colors a la vora del port

Sigui laborable o festiu, la processó del Carme a Llançà es fa el mateix dia de la Verge. Al llarg de tot el dia hi haurà xaranga amb el grup Los Labradors; al migdia, missa al port i, sempre que el temps ho permeti, a tres quarts d'una sortirà la processó per mar. Fa més de trenta anys que aquesta població embarca la marededéu en una barca ben grossa i la porta mar enllà perquè beneeixi les aigües amb la seva presència. Els pescadors llancen al mar rams de flors en record dels que han trobat la mort a les seves aigües.

A més de la processó, les Festes del Port tenen un altre acte estel·lar: els focs d'artifici que tenen lloc dissabte (dia 18) a la nit i que poden arribar a atreure fins a 50.000 persones. A mitjanit un castell de focs terrestre i marítim encén aquesta localitat costanera. En acabar, a l'aparcament del port, cantada d'havaneres pels grups Nits de Taballera i l'Arjau.

La programació de les festes del Carme (del 16 al 18 de juliol) inclou també cercaviles, màgia, sardanes, balls, animació infantil, gegants i una fira artesana.

M. JOSÉ RODRÍGUEZ

Més informació



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.