Societat

Directius d'Eurovegas visiten Barcelona en la recta final per decidir-ne la ubicació

Els executius de Las Vegas Sands es reuneixen amb representants del govern català

Els representants de l'empresa del magnat nord-americà Sheldon Adelson també trepitjaran els terrenys proposats per la Generalitat

Executius de Las Vegas Sands Corporation, la companyia que planeja construir el macrocomplex d'oci i joc Eurovegas a Barcelona o Madrid, es reuniran avui amb representants del govern català, en la recta final del procés d'elecció de la ciutat que albergarà el projecte.

Aquesta cita arriba amb polèmica, sobretot després que Iniciativa per Catalunya-Verds anunciés que rebrà amb pancartes de Eurovegas no i Adelson go home, penjades a l'autopista, als executius de Las Vegas Sands Corporation que es desplacin fins a Barcelona en el procés d'elecció de la ciutat que albergarà el complex d'oci, doncs Madrid també és candidata.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ja va reptar des de Nova York a ICV a anar amb les seves pancartes contra Eurovegas a les oficines de treball a dir als aturats que no vol inversions a Catalunya.

La delegació nord-americana mantindrà una trobada amb representants del govern català, que se celebrarà, una vegada més, en un context de màxima discreció, per evitar possibles protestes contra aquest projecte, que, d'ubicar-se finalment a Catalunya, se situaria en uns terrenys del Delta del Llobregat, entre els termes municipals del Prat, Sant Boi, Cornellà i Viladecans.

En aquesta ocasió, però, està previst que el portaveu del govern català i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, informi aquesta tarda en una roda de premsa del resultat de la reunió, dues hores després que els executius de Las Vegas Sands Corporation facin el mateix en un hotel barceloní.

El mes de febrer passat, el president català, Artur Mas; el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el titular de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, van rebre al Palau de la Generalitat Sheldon Adelson per tractar de convèncer-lo de que aixequi a Catalunya el seu projecte Eurovegas.

Fonts consultades han assenyalat que Mas, Mas-Colell i Recoder podrien ser novament els encarregats de persuadir a la delegació empresarial, formada per més d'una desena de persones, per intentar atreure el projecte a Catalunya.

La trobada ha de servir perquè la Generalitat concreti la seva proposta definitiva i perquè els directius de Las Vegas Sands puguin visitar, una vegada més, el solar ofert per ubicar aquest gran complex d'oci, joc i hotels.

La visita dels executius de Las Vegas Sands podria ser decisiva, ja que es produeix en la recta final del procés d'elecció de la ciutat que acollirà el macrocomplex.

Està previst que l'esperada de decisió de la ciutat que albergarà el complex es farà pública “en algun moment de l'estiu”, una vegada que els responsables de la multinacional hagin analitzat detingudament les opcions que ofereixen les dues ciutats candidates.

De fet, els directius de Las Vegas Sands es desplaçaran demà a Madrid per reunir-se amb la presidenta de la Comunitat, Esperanza Aguirre, i altres membres del seu equip de govern.

La Generalitat calcula que, si Eurovegas s'instal·la a Catalunya, la inversió en una primera fase, fins a l'any 2016, sumaria uns 6.000 milions d'euros i suposaria la creació de 16.000 llocs de treball directes, una fase inicial en la qual el complex disposaria de dos casinos i quatre hotels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona