Societat

Les Festes Decennals de Valls entren en la recta final

El concert Els 10 de les Decennals és un dels plats forts d'avui, en què també actuarà la companyia Teatre Negre de Praga i es duran a terme diferents espectacles familiars de circ

Segon i últim cap de setmana de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela. Els organitzadors han reservat per a aquest tram final el concert Els 10, que avui reunirà cantants com ara Jaume Sisa, Els Pets, Gerard Quintana, Roger Mas, Els Amics de les Arts, Obrint pas, Mishima, Lax'n'Busto, Mesclat, i els Canya Verda, formació vallenca que tornen a reunir-se per a aquest gran espectacle que durarà més de dotze hores i que tindrà com a escenari l'envelat del Fornàs.

Aquest concert de llarga durada, que arriba després de l'èxit de públic d'ahir, a la nit, del cantant Dani Martín, que va actuar amb totes les entrades venudes, i prop de 2.000 espectadors, arrencarà a partir de dos quarts de set de la tarda, amb el cartell d'entrades exhaurides. De fet, des de fa tres dies ja no queda ni una sola localitat i els únics que hi podran accedir sense el tiquet corresponent són els periodistes degudament acreditats.

Per als qui no hagin estat a temps de comprar la seva localitat o tinguin altres preferències, la cartellera de les festes proposa alternatives interessants com ara l'espectacle El baró de Munchausen, del Teatre Negre de Praga,o per als més atrevits, la participació en el correfoc que sortirà des de la plaça de l'Escorxador.

La jornada d'avui també tindrà la visita de l'alpinista britànica Christian Bonington, al local de la Colla Vella (20 h), un acte que ha organitzat la secció de Muntanya de l'Associació d'Alumnes i Exalumnes de l'Escola del Treball (AAEET) i que promet rebre una bona afluència de públic. A partir de les onze de la nit les orquestres Montgrins i Trafic acompanyaran el ball de nit al pavelló del Fornàs, mentre que a la vela de circ (23.35 h) actuarà Claret Clown, en el cicle Decennals de circ.

Demà, en què es preveu un gran final de Decennals amb el piromusical (22 h) al Fornàs, els gegants arribats de diferents punts de Catalunya, prendran la ciutat des de primera hora del matí i Valls tancarà les seves últimes hores de vida festiva amb els carrers absolutament plens de públic. El moment més emotiu arribarà a les sis de la tarda amb l'anunci del retorn de la Mare de Déu de la Candela al cambril. Aquesta seqüència culminarà a l'església de Sant Joan amb una eucaristia presidida per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. Els actes religiosos van tenir ahir un fet rellevant i sense precedents a Catalunya amb la intervenció de l'abadessa de Vallbona de les Monges, Anna M. Camprubí, que va predicar durant la novena. La religiosa va oferir un sermó ple d'abnegació i centrat en la figura de la Maria, “que sempre va anar unes passes enrere de Jesucrist i que per aquesta raó sempre se la presenta com a cooperadora de la salvació i no com a redemptora”, va concloure.

Demà, ‘Missa de la coronació'

L'orquestra Camerata XXI i la coral Terpsícore interpretaran demà (11 h) la Missa de la coronació, de Mozart, durant la celebració eucarística a l'església de Sant Joan.

En l'execució d'aquesta missa que el compositor austríac va crear l'any 1779 també intervindran els solistes Núria Besora (soprano), Eva Suances (contralt), Raül Fernández (tenor), Albert Pàmies (baix), i Esther Martínez (soprano), que intervindrà en l'Exultate jubilate K165, durant el sagrament de la comunió. El nom d'aquesta missa es deu al fet que es va interpretar a Viena durant les celebracions de la coronació de l'emperador Leopold II el 1791 o la de l'emperador Francesc I d'Àustria el 1792. La programació d'aquest concert l'ha organitzat l'associació Amics de la Música de Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella