Societat

Una fuita d'aigües fecals obliga a tancar la platja de Sant Pol de Mar

Fonts del consistori han apuntat que la reobertura de la platja es decidirà demà, quan es preveu a més que puguin haver conclòs les tasques de neteja de la sorra

El trencament d'una canonada del clavegueram de Sant Pol de Mar ha provocat un abocament d'aigües fecals a la sorra de la platja de les Escaletes que ha obligat aquest migdia a desallotjar els banyistes i a tancar-la al públic, en principi durant tot el dia.

El primer tinent d'alcalde de Sant Pol de Mar, Ramon Llastrarry, ha informat que les brigades municipals treballen per netejar la sorra de la platja i reparar el trencament de la conducció del clavegueram, i ha precisat que "segurament no podrà tornar a reobrir-se en tot el dia d'avui".

L'abocament ha estat detectat per un inspector de l'Agència Catalana de l'Aigua, que ha donat el primer avís, malgrat que fonts veïnals asseguren que feia més d'un mes que es venien denunciant abocaments constants.

Llastrarry ha precisat que la policia local està elaborant un informe sobre l'estat de la canonada, que tenia pendent obres de millora a càrrec del Fons Especial d'Inversió Local.

Després de ser detectada la fuita d'aigües fecals, que no arriba a l'aigua del mar, que aquest migdia apareixia neta i transparent, la policia local ha tancat amb un tanca l'accés a la platja des del passeig i ha col·locat un cartell en el qual s'informa del tancament provisional, a més d'onejar la bandera roja, que prohibeix el bany.

Fonts del consistori han apuntat que la reobertura de la platja es decidirà demà, quan es preveu a més que puguin haver conclòs les tasques de neteja de la sorra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona
salut

L’hospital del Mar demostra la conveniència de tallar el fre lingual

Barcelona
SAlut

Bellvitge fa la primera reducció d’estómac robòtica del país

L’Hospitalet de Llobregat
SOCIETAT

Les entitats d’ajut reclamen polítiques socials efectives als nous Parlament i govern

barcelona