Societat

Les companyies de Star Alliance estrenaran la nova terminal del Prat al juny

Oneworld i Sky Team seran les següents d'instal·lar-s'hi i ho faran abans que acabi l'any

L'agrupació Star Alliance, integrada per companyies aèries com ara Spanair i Lufthansa, serà la primera d'operar a la nova Terminal 1 de l'aeroport de Barcelona. El primer vol que sortirà d'aquesta instal·lació, de Spanair, ho farà a les 6 del matí del 17 de juny, just el dia després de la inauguració, i serà cap a Madrid.

Segons ha explicat el director de l'aeroport, Fernando Echegaray, Star Alliance representa el 30% del total de volum previst a la terminal. Pel que fa a la resta de companyies que passaran també a operar a la T1, s'hi traslladaran de manera "esglaonada".

L'aliança OneWorld, que representarà el 32% del volum d'operacions de la terminal i que està integrada per Iberia i British Airways, operarà a la nova terminal a partir de finals de setembre. L'agrupació Sky Team, formada per Air Europa i Air France-KLM, ho farà abans que acabi l'any, amb una quota del 19% del total d'operacions del nou espai.

Per al dia de l'estrena de la T1 estan programades 240 operacions amb 30.000 passatgers i el transport de més de 17.000 maletes. Aquest mateix dia, Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) destinarà a la terminal uns 4.000 treballadors per donar suport a les companyies en les operacions de trasllat cap a la nova instal·lació. A més, es posarà en marxa l'oferta comercial amb 30 bars i restaurants, 50 botigues i dues sales VIP.

Accessibilitat
La manera d'accedir a la nova terminal serà a través de la connexió amb l'autovia C-31. Els cotxes disposaran d'11.000 places per aparcar i, pel que fa al transport públic, s'habilitarà un servei d'autobusos entre l'estació de Renfe i la T1. La nova instal·lació comptarà també amb autobusos llançadora que la connectaran a les altres terminals. 

Facilitar les connexions i el caràcter hub de l'aeroport

Les companyies intercontinentals no integrades en cap aliança, podran traslladar-se a la terminal des de el primer dia. "L'objectiu és facilitar les connexions i el caràcter de hub que volem per a aquest aeroport", ha explicat Echegaray. El director de l'aeroport ha assegurat també que companyies com Aerolínias Argentinas, Aeroméxico, Air Maroc i Jet for You ja han mostrat el seu interès per traslladar-se a la T1 a partir del 17 de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès
OLOT

Inauguren un jardí terapèutic al barri de Sant Miquel

OLOT
trànsit

Cues a l’Alt Penedès en l’operació tornada per un accident

barcelona

Un projecte de ciència ciutadana farà un mapa de la calor extrema als barris

Barcelona

La recollida selectiva a la Conca de Barberà frega el 80%

Montblanc
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI