Societat

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga a l’Ajuntament de Mataró a indemnitzar amb 49.180 euros, en concepte de danys morals, l’extreballadora que va denunciar el consistori a l’Oficina Antifrau. Segons avançava el diari La Vanguardia, la indemnització respon al conflicte laboral que manté obert l’exarquitecte municipal amb el consistori perquè se li van retirar funcions i la van canviar d’ubicació a la feina. La sentència del TSJC cita la resolució de protecció que l’Oficina Antifrau va dictaminar per a la treballadora, com a persona denunciant del possible cas d’irregularitats en la contractació de personal i que que hauria d’haver impedit que acabés perdent el lloc de feina.

L’Ajuntament ha emès un comunicat en que nega l’existència de pràctiques delictives en la contractació de personal i desvincula el conflicte laboral que manté l’extreballadora amb l’Ajuntament, de les denuncies per corrupció fetes per aquesta persona a Antifrau. “En el marc de la desena de litigis que la persona protegida ha iniciat en els darrers anys contra el consistori, el TSJC ha emès recentment una sentència contrària als interessos de l’Ajuntament, que esmena una d’anterior d’un jutjat social de Mataró que era favorable al consistori” assegura el comunicat del consistori que està estudiant la viabilitat de recórrer la decisió judicial.

Des de l’Ajuntament s’ha lliurat a les fiscalies la documentació relativa a tres nomenaments de treballadors de l’àmbit d’Urbanisme i un procés de provisió de lloc de treball en l’àmbit de Recursos Humans. Aquests nomenaments són els que “s’han posat en entredit“ arran de les denuncies de l’extreballadora que no va obtenir plaça el passat juny després d’un procés selectiu d’estabilització d’ocupació temporal per a funcionaris interins.

Auditoria externa

A principis d’any es va demanar a la Diputació de Barcelona la investigació d’aquests nomenaments i provisió de lloc de treball en el sí d’un expedient d’informació reservada. També s’ha encarregat a una auditoria externa la revisió dels mateixos. Al desembre es va crear una comissió informativa amb representants dels grups municipals per investigar els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]