Societat

infraestructures

Foment també “salva” la carretera la Seu-Andorra

La reforma de l'N-145 no s'aturarà, però els terminis d'execució es podrien ampliar

Pressió del país veí i front dels alcaldes per reprendre les obres

El subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Ángel Flores, va confirmar ahir que la reforma de l'N-145, entre la Seu d'Urgell i Andorra, continuarà, malgrat que no va poder confirmar encara els terminis d'execució perquè Foment està reprogramant les inversions.

La paralització de les obres abans de l'estiu va aixecar l'alarma a l'Alt Urgell i Andorra, ja que de l'N-145 depenen accessos a diversos nuclis, a més de ser l'únic accés a Andorra des de la comarca i la principal via de comunicació de Catalunya amb el país veí.

La seva inclusió a la llista d'inversions “salvades” és deguda al seu mal estat, a la forta densitat de trànsit que registra i també a la pressió que Andorra ha exercit a Foment. El cap de govern d'Andorra, Jaume Bartumeu, ja havia anunciat l'ús de la “via diplomàtica” per evitar la paralització d'una inversió de 22,5 milions en una carretera de 9 quilòmetres. Els alcaldes de la zona també havien fet front comú.

LA XIFRA

10.000
vehicles
usen cada dia l'N-145, una xifra que els caps de setmana i durant la campanya d'esquí es pot quadruplicar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.