Societat

Societat

Badalona reclama una inspecció “en profunditat” dels 420 pisos propers al bloc esfondrat

Ajuntament es reuneix amb els responsables de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el delegat del Govern a Barcelona

Demana una línia de subvencions directes per pagar les obres de reforç i reconstrucció

L’Ajuntament de Badalona ha demanat a la Generalitat, en una reunió mantinguda aquest divendres, que faci inspeccions tècniques “en profunditat” a 420 pisos de l’illa del bloc esfondrat la setmana passada i que va provocar la mort de tres persones i va deixar sense sostre a vint famílies. Són els habitatges situats al triangle dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs March, tots construïts entre el 1954 i 1960 per un mateix promotor. El consistori també ha reclamat que la Generalitat obri una línia de subvencions directes per pagar les obres de reforç de les estructures i les de reconstrucció del número 9. L’executiu local ha traslladat les peticions, segons les agències, en la trobada mantinguda amb responsables de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el delegat del Govern a Barcelona. Pel consistori, totes les peticions s’haurien de plasmar en un conveni que confia signar la setmana que ve.

La trobada entre consistori i Generalitat arriba després que s’hagi detectat esquerdes al número 8 del mateix carrer que han obligat a desallotjar una vintena de famílies més. S’ha fet a petició del consistori per abordar la situació. “Volem donar certeses als veïns”, ha assegurat el tercer tinent d’alcalde i regidor de Territori i Sostenibilitat, Daniel Garcia. En aquesta línia, ha assegurat que “no seran inspeccions tècniques d’edificis convencionals, perquè al número 9 és evident que van ser insuficients, sinó que caldrà donar un pas més enllà”. Segons Garcia, al conveni que volen firmar, la setmana que ve amb la Generalitat, també els col·legis professionals d’Arquitectes i d’Aparelladors. Pel que fa a la petició de subvencions directes pels veïns que hagin de fer reformes, el tercer tinent d’alcalde ha puntualitzat que les inspeccions determinaran si cal fer obres o no a tots els 420 pisos, però ha recordat que actualment ja necessiten una actuació els habitatges del número 7, adjacent al bloc esfondrat.

Pel que fa al bloc del número 9 del carrer Canigó, la intenció de l’Ajuntament és reconstruir la part esfondrada i evitar un enderroc total. Amb tot, Gracia ha recordat que hi ha una investigació policial i judicial oberta per intentar esclarir per què va cedir el sostre de l’àtic creant un esvoranc a tota la finca, de manera que ara per ara no es pot assegurar que salvar l’edifici sigui una opció 100% viable.A la reunió d’aquest divendres no hi ha assistit l’alcalde Xavier Garcia Albiol, que està a Màlaga acompanyant l’equip júnior del Joventut de Badalona durant la celebració de la Copa del Rei de Bàsquet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU