Societat

societat

Els veïns de l’edifici contigu a l’esfondrat a Badalona entren a buscar pertinences

Tot i que encara no tenen data, confien poder tornar a casa seva aviat un cop es facin les obres per reforçar el sostre

Els veïns de l’edifici contigu al bloc que es va enfonsar la setmana passada a Badalona, els del número 7 del carrer Canigó, han pogut entrar aquest migdia als seus habitatges per endur-se el més imprescindible després que ahir els desallotgessin per precaució en detectar-se una esquerda en un sostre. Segons informa ACN, han pogut entrar dos veïns per pis, començat per l’àtic, un cop tècnics municipals ho han autoritzat. El David, el veí del 4t 4a que va detectar l’esquerda al sostre del seu menjador que va provocar el desallotjament, ha explicat que des del primer moment se’ls ha informat i acompanyat i que confia poder tornar aviat a casa. “Està tot molt recent i anem pas a pas”, ha afegit. Aquesta tarda, l’arquitecte municipal i el contractat pels veïns es reuniran per veure com actuar.

La vintena de veïns de l’edifici s’han concentrat al carrer des de bon matí esperant que els deixessin entrar a casa seva per agafar el més imprescindible com ara roba, medicaments o documents. L’autorització ha arribat als volts d’un quart d’una del migdia un cop els tècnics municipals han fet una breu inspecció a l’interior de l’immoble.

El veí que va detectar l’esquerda ha explicat que ahir al vespre els van informar dels següents passos a seguir i ha agraït al consistori el tracte rebut. Ha explicat que els habitatges estan apuntalats i que no podran tornar a casa seva fins que no es facin les obres per reforçar l’estructura de l’edifici. Actuant com a portaveu de la resta de veïns de l’immoble, ha explicat a l’ACN que l’arquitecte de l’ajuntament i el que han contractat els veïns es reuniran aquesta tarda per avaluar com actuar. Amb tot, ha assegurat que, segons el què se’ls ha traslladat, l’actuació no és complicada i que les obres no s’haurien d’allargar gaire. També ha confirmat que a l’espera de parlar amb les asseguradores seran els veïns els que s’hauran de fer-se càrrec del cost de les reparacions.

Visiblement emocionat, en David ha assenyalat que el seu cas tindrà una ràpida solució i ha demanat que els esforços es concentrin en donar resposta a les necessitats dels veïns del número 9, els “realment afectats”. Aquí, ha recordat que molts estan dormint a casa de familiars i amics de forma provisional i que els cal una alternativa a més llarg termini.

Amb l’objectiu de donar una solució als veïns del número 9, s’ha posat en marxa una recollida de signatures al barri i una altra a Change.org que, a bada de reclamar aquesta solució, també reclama que es modifiqui el protocol per elaborar les inspeccions tècniques dels edificis.

Malgrat que els edificis actualment afectats són els dels números 9 i 7, els veïns dels més pròxims reconeixen tenir por per si els seus també poden patir algun problema. En aquest sentit, el Carlos, veí del número 5, reconeix que “dorm amb un ull obert” i que quan marxa a treballar tem que al tornar, com els ha passat als veïns del número 7, es trobi que no pot entrar a casa seva.

La Juani, veïna del número 3, s’expressa de manera similar i diu no entendre com cap tècnic ha avaluat l’estructura dels edificis més propers al que va patir l’esfondrament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres