Societat

SOCIETAT

Sindicats dels Mossos neguen que s’hagin incrementat els agents a l’Alt Maresme

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) han fet públic un comunicat on neguen que s’hagin incrementat els efectius policials a la zona nord del Maresme. “Les Comissaries d’Arenys de Mar i de Pineda de Mar no han tingut cap increment de plantilla, tal i com així va anunciar el Departament d’Interior i per tant segueixen patint conseqüències negatives”, recull l’escrit. Els sindicats surten al pas de les declaracions fetes pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena a Catalunya Ràdio on va especificar que sí que s’havien enviat reforços a les dues comissaries. En concret, Elena va parlar de 18 efectius més. Aquest increment de forces de seguretat, segons va recordar el mateix conseller, ve lligat a la demanda de l’alcalde de Calella, Marc Buch, davant l’increment de delictes a la ciutat a partir de l’estiu a causa d’un grup multireincident. Buch va anunciar a mitjans de desembre que arribarien més efectius després de reunir-se amb el director de la policia catalana, Pere Ferrer.

En el comunicat dels sindicats, s’insisteix que la informació facilitada pel conseller no és correcta. “Fetes les consultes pertinents i des que es fessin públiques les demandes dels municipis respectius, les comissaries del Maresme segueixen en la mateixa situació i per tant, no s’ha fet encara cap tipus d’actuació que hagi permès incrementar el número d’efectius en aquestes destinacions”, comenten. Des de SAP-FEPOL i SME-FEPOL coincideixen amb el Departament “que la multireincidència no s’aborda únicament des d’una perspectiva policial i cal abordar-la des d’una òptica absolutament transversal”. Els sindicats reclamen una major inversió pública en seguretat i recorden que “les unitats de seguretat ciutadana i d’Investigació de les Comissaries d’Arenys i de Pineda porten massa temps fent un sobreesforç continuat per poder garantir la seguretat pública del territori”. Finalment, el comunicat exigeix que el Govern entomi sense excuses la recerca de solucions al fenomen de la multireincidència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA