Política

SEGURETAT

Compromís per crear una junta de seguretat del Maresme

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha compromès avui a Mataró a posar en marxa amb la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme una Junta se Seguretat que englobi tot el territori. “Un espai permanent de debat per compartir informació, neguits i angoixes dels diferents municipis i, sobretot, solucions per millorar la seguretat”, va precisar el president de l’ens, Francesc Alemany. El conseller ha valorat positivament una trobada en la qual els alcaldes i alcaldesses li han demanat principalment més efectius policials. El cap polític d’Interior ha admès que calen més efectius de Mossos al territori i els ha vinculat a les properes promocions que xifra en 850 agents anuals. “Aquest any n’hem fet dues de promocions perquè a l’estiu s’incorporin més efectius, amb l’objectiu global de passar dels 17.000 policies a 22.000 arreu de Catalunya”, ha destacat.

Elena, a més , ha reiterat la necessitat de comptar amb la “lleialtat” de totes les administracions per fer front al fenomen de la multireincidència que, al seu parer, passa per una modificació legislativa “que acabi amb la sensació d’impunitat que arriba a la ciutadania”. El conseller ha matisat que el nivell de delictes per cada mil habitants al Maresme “està un 15% per sota de la mitjana nacional”. A la comarca hi ha 67 casos per cada mil habitants, mentre que la mitjana de Catalunya és de 78.

El conseller ha obviat entrar en polèmica arrel de la seva crítica al posicionament de Junts a qui va acusar de vincular immigració amb delinqüència i d’apropiar-se d’un debat xenòfob. Precisament, els alcaldes de Junts reunits avui a Mataró han estat els més bel·ligerants reclamant solucions als problemes d’inseguretat i en el seu moment, com a partit ja van donar suport a l’alcalde de Calella, Marc Buch, quan aquest va exigir que s’expulsessin del país els delinqüents estrangers. El conseller també ha reconegut que bona part de la càrrega que suporten de més les policies locals “s’arrossega perquè en aquest país es va estar set anys sense contractar Mossos.”

Millors resultats

De la seva banda, l’alcalde Mataró, David Bote, que també s’ha manifestat a favor d’una resposta més contundent amb la delinqüència multireincident, s’ha mostrat molt satisfet que la proposta de crear una junta de seguretat comarcal tiri endavant “per obtenir uns millors resultats”. Finalment, l’alcalde de Calella, ha traslladat, a Elena, entre d’altres, la proposta de crear un dispositiu de Mossos perquè controlin les estacions de tren del Maresme“un punt de fugida de delinqüents”. Marc Buch ha confirmat que dimecres vinent el conseller serà a Calella per debatre les mesures de seguretat que s’han aplicat els darrers mesos per combatre l’augment de delictes a càrrec d’un grup de delinqüents dels quals, vuit ja han entrat a presó provisional. En aquest sentit, i en una entrevista prèvia a la reunió que Joan Ignasi Elena ha fet a TV Mataró, el conseller no ha estalviat retrets a les afirmacions de l’alcalde que, en el seu dia, va assegurar que Interior no atenia les demandes dels ciutadans de Calella. “Es va dir que el cos dels Mossos d’Esquadra i que el conseller d’Interior abandonaven els veïns de Calella. Això, a més de ser injust, és una falsedat molt greu i molt deslleial. Aquesta no és la manera de fer política entre les administracions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries