Societat

FIRES I FESTES DE SANT NARCÍS

L’Ajuntament de Girona treu la Missa de Sant Narcís dels actes institucionals

L’Ajuntament de Girona s’ha desvinculat aquest any de l’organització de l’ofici de Sant Narcís en decidir que treia l’acte de l’agenda institucional. Era habitual que l’ajuntament de la ciutat tingués un paper destacat en la organització, tot i que era Pere Codina, a la secretaria del bisbe Francesc Pardo des de l’any 2009 fins que aquest es va morir al març de l’any passat, qui assumia directament el protocol institucional. Ara serà el cap de premsa i protocol de la delegació del Govern de la Generalitat a Girona, Quim Lladó, que assumirà a títol personal, les funcions d’organitzador protocolari. El govern actual, que formen Guanyem Girona, Junts i ERC-AM, ha tret, doncs, l’ofici de Sant Narcís, dels actes institucionals, i en el programa de Fires apareix la Missa de Sant Narcís -es fa el diumenge dia 29 a les 11 del matí, a la Basílica de Sant Feliu- com un acte popular. Fonts consultades del govern de Girona han confirmat la decisió de treure-ho de l’agenda institucional. “L’ajuntament col·laborarà amb la Missa com fa amb la majoria d’actes de Fires que organitzen d’altres entitats. Hi ha un canvi respecte d’altres anys: en el programa de Fires la missa ja no surt com a acte institucional sinó que va en una secció que es diu actes destacats. Hi ha la missa però també la passejada de gegants que també va allà”. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, no anirà a la missa, segons les mateixes fonts, tot i que si que hi haurà una representació del govern en l’acte litúrgic. En l’agenda de Fires resten finalment tres actes considerats com a ‘institucionals: ‘La glossa de les Fires de Sant Narcís a càrrec de Narcís Comadira ‘Les Fires en primera persona’ (dia 21, a les 11 del matí al Teatre Municipal); la Jornada de portes obertes a l’Ajuntament de la ciutat (Tots Sants, a les 10 del matí) i l’acte cívic en record de les persones difuntes (Tots Sants, a les 12 del migdia al cementiri).

La Missa de Sant Narcís és una dels altaveus més grans de la diòcesi de Girona cada any. Habitualment, l’oficia el bisbe. Ara el càrrec està vacant per la mort el 31 de març de l’any passat de Francesc Pardo. La Missa Solemne de Sant Narcís de l’any passat va oficiar-la l’administrador diocesà, mossèn Lluís Suñer. Es celebra sempre en la basílica de Sant Feliu i hi assisteixen les autoritats civils. A l’ofici de Fires de l’any passat, per exemple, hi va assistir el conseller de Recerca i Universitat, Joaquim Nadal; el president de la Diputació, Miquel Noguer; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el líder de l’oposició al Parlament, Salvador Illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]