Societat

Trànsit controlarà la velocitat en tot el túnel de Viella en la propera temporada d'esquí

El Servei Català del Trànsit instal·larà radars que controlaran la velocitat al llarg dels sis quilòmetres del túnel de Viella abans de la propera temporada d'esquí. Així ho ha assegurat el director del Servei Català del Trànsit (SCT), Josep Pérez Moya, que ha indicat que un dels objectius principals és que els vehicles no superin la velocitat màxima permesa des de l'entrada fins a la sortida del túnel. Posteriorment, el sistema es col·locarà també als túnels del Cadí i del Bruc.

El nou sistema consisteix en la col·locació d'un lector de matricules a l'entrada i a la sortida del túnel, així com la instal·lació d'un panell d'informació que mostrarà la matrícula del vehicle infractor, la velocitat a què circula i la sanció corresponent. Pérez Moya ha afegit que ara el túnel només disposa de radars que recullen la velocitat a la qual circula un vehicle en un punt concret, però amb el nou sistema es registrarà la velocitat contínua al llarg dels sis quilòmetres.

Pérez Moya ha reconegut que, tot i que consideren que és molt més efectiu controlar la velocitat per trams i no de forma puntual, és molt complicat aplicar-ho a totes les carreteres. Per aquest motiu, han decidit que aquest sistema s'instal·larà en els túnels per garantir al màxim la seguretat dels vehicles que hi circulen.

El director del Servei Català del Trànsit ha fet aquest anunci a Lleida, on s'ha traslladat per presentar els materials didàctics que han elaborat amb l'objectiu de "generar actituds i valors a l'entorn d'una mobilitat segura".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.