Societat

De Perpinyà a Brussel·les per defensar els correfocs

Els Diables i Bruixes del Riberal continuen, aquest mes de juliol, la seua tasca de defensa de les tradicions catalanes lligades al món del foc.

A Perpinyà, els Diables i Bruixes del Riberal s'exposen a la Casa de la Regió del 8 al 29 de juliol. La inauguració de l'exposició tindrà lloc aquest divendres, 9 de juliol, a les 6 de la tarda.

A més de participar a diverses festes majors a la resta dels Països Catalans, els Diables i Bruixes del Riberal hi presentaran els problemes que troben per culpa de l'Estat francès, que refusa l'adaptació del text europeu.

Per intentar solucionar aquest problema, 38 Diables i Bruixes del Riberal i seguidors d'Aire Nou es desplaçaran a Brussel·les per explicar les conseqüències de la directiva 2007/23/CE per a la cultura catalana a la Catalunya del Nord. Participaran en una roda de premsa al Parlament Europeu amb la presència d'eurodiputats, de representants de la Federació de Diables i de l'Agrupació del Bestiari.

També aprofitaran l'estada a Bèlgica per descobrir aquest país i participar a una gran ducasse (carnaval o festa major a Bèlgica, la més cèlebre de les quals és la Ducasse de Mons).

La directiva 2007/23/CE permet, tanmateix, en cas de conveni amb un ajuntament, de fer correfocs, balls de diables i bestiari. Aquest conveni ha de ser firmat entre un municipi i una colla, i, una vegada aprovat per la Prefectura, permetre fer correfocs durant uns 10 anys en tota legalitat. Millars, Elna i Sant Llorenç de Cerdans hi ha donat el seu acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]