Societat

medi ambient

alerta per incendi

La calor fa disparar l’alerta per risc d’incendi

Es mantenen les temperatures superiors a 35 graus i s’activa el pla alfa

Les altes temperatures i la baixa humitat persisteixen i han obligat a activar el pla alfa per risc d’incendi. A les comarques lleidatanes, són la Segarra i l’Urgell els territoris que presenten un risc més elevat, segons informava ahir la direcció general d’Agents Rurals. Un graó per sota hi ha la Noguera, el Segrià i les Garrigues, comarques també sota amenaça de risc d’incendi.

La forta calor afecta la globalitat del territori català però es deixa notar amb força a les terres de Ponent. Les temperatures van superar ahir els 35 graus centígrads a diversos llocs (Alcarràs va arribar a 36,8 graus, Baldomar, a 36,4, i Tàrrega i Alfarràs van quedar vorejant els 36 graus) i la previsió és que continuïn igual com a mínim fins dimecres i que, llavors, repuntin lleugerament a l’alça.

Aquests registres tan elevats no són una excepció si s’analitzen els últims anys. La tendència durant la darrera dècada ha estat de temperatures iguals o superiors a 30 graus per aquestes dates properes a l’arribada del solstici d’estiu. A més a més, les màximes del mes de juny dels últims anys s’han registrat entre els dies 12 i 14 de juny. El 13 de juny de l’any passat es va registrar una màxima de 37,5 graus a Roquetes (Baix Ebre), el 12 de juny del 2015 es va registrar la màxima mensual, amb 31,7 graus, i el 13 de juny del 2014 també es van assolir els 37 graus.

Prop de dos mil usuaris a les piscines

El primer cap de setmana d’obertura de les piscines de Lleida ha portat 1.836 lleidatans a remullar-se als complexos municipals de Cappont, Balàfia, Bordeta i Pardinyes. La de Balàfia ha estat la que més usuaris ha tingut, 657 (210 i 447), seguida de la de Cappont, 546 (183 i 363); Pardinyes, 338 (104 i 234), i la Bordeta, 295 (119 i 179). El pròxim dissabte, 17 de juny, estrenaran la temporada les instal·lacions aquàtiques municipals al Secà de Sant Pere, Magraners i Gardeny. Les piscines de Raimat també han obert aquest cap de setmana, mentre que les de Sucs van obrir el 3 de juny. Les piscines municipals de Lleida van tancar la darrera temporada amb 177.798 usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]