Salut

El TSJC anul·la la rebaixa salarial als hospitals concertats

La sentència no és ferma i deixa la porta oberta a poder presentar recurs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat la rebaixa salarial que van aplicar els hospitals concertats, com a conseqüència de la disminució d'aportacions que va fer pública el govern a causa de les retallades. Aquesta rebaixa va ser d'un 5%, la mateixa quantitat que es va aplicar als centres sanitaris públics, perquè es va considerar que era la massa salarial equivalent a la disminució del 3,21% d'ingressos de l'administració. Segons la sentència, els hospitals i centres sanitaris concertats no tenen la mateixa consideració que els equipaments estrictament públics i per això no se'ls ha d'aplicar la retallada salarial. Amb tot, la sentència no és ferma i, per tant, ara s'espera que les patronals sanitàries i els sindicats presentin els respectius recursos.

De fet, el director dels serveis territorials de Salut a Girona, Josep Trias, va donar ahir gairebé per fet que les dues parts presentaran al·legacions contra la sentència. Trias, però, va deixar clar que es tracta d'un conflicte entre les empreses i els treballadors, en el qual el govern no té cap competència. “S'han d'entendre ells”, va dir. La resolució del TSJC afecta els hospitals d'Olot, Campdevànol, Palamós, Figueres, la Clínica Girona i altres centres sanitaris, com els CAP que gestionen aquestes empreses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.