la crònica

Resultats a l'instant a la selectivitat

Els prop de 2.500 alumnes que ahir s'examinaven de la potser ja no tan temuda selectivitat sabien que eren els darrers que es posaven a prova amb l'actual mètode, però això ben poc els importava. Ni a ells ni als seus acompanyants, que els «acollien» cada cop que sortien d'una prova per fer-los de coixí. Els estudiants semblen cada vegada menys nerviosos, la til·la i les pastilles per no dormir pràcticament han passat a la història i la tremolor de mans només es veu a primera hora del matí, quan, carnet a la mà, entren un per un a l'aula amb les etiquetes que els hauran d'acompanyar fins dijous. Fins i tot les imatges de companys de classe i professors comparant resultats –habitualment a crits– estan a punt de formar part del passat. I és que ja ahir, al bar del campus de Bellisens de Reus, un portàtil connectat a la web d'Universitats mostrava els criteris de correcció de les proves, minuts després que els estudiants sortissin de l'aula. És a dir, que ni temps tenien per dubtar de les seves respostes i pràcticament podien saber si havien aprovat, a l'instant.

Qui fa anys que veu com les PAU canvien és Josep Maria Jornet, que entre la tasca de corrector i la de presidència de tribunals en fa més de vint que coneix de primera mà la selectivitat. Ahir, des del campus Sescelades recordava que fa temps la selectivitat es feia matí i tarda, i com que tot torna, com les modes, sembla que la nova selectivitat serà així. Explicava que la jornada va ser tranquil·la i, de fet, als diferents campus de la URV només es van registrar petites incidències: algun familiar que va haver d'anar a corre-cuita a buscar un carnet d'identitat, unes proves de català mal impreses, i poca cosa més. Dels que ahir passejaven amunt i avall pels passadissos dels campus, n'hi ha que en saben un tros llarg, d'incidències, com Eliseu Bárcena, del Sant Josep de Reus, que fa anys que acompanya i «tranquil·litza» els alumnes. I no només això. Per preveure més mal de caps dels necessaris porta fotocòpies dels DNI de tots els estudiants.

Aparentment el primer dia de la selectivitat podria semblar calcat als anteriors. Però la prova de català, que durant uns anys havia deixat de ser la pedra a la sabata, va tornar a convertir-se en el blanc de totes les crítiques per part dels alumnes i també, i força, per part dels docents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.