Educació

Docents del centre assumeixen la direcció de l’escola Andreu Castells de Sabadell

El departament d’Educació ha assignat un equip directiu interí per a l’escola Andreu Castells de Sabadell que estarà format per docents del propi centre. Aquesta mateixa setmana els tres membres de l’equip directiu titular van presentar la baixa després de les reiterades queixes de l’Associació de Famílies d’Infants (AFI) pel seu projecte eductiu, i Inspecció d’Educació va agafar inicialment les regnes del centre. Finalment, s’ha optat per assignar un nou equip directiu format per docents del mateix centre “amb la voluntat de mantenir una continuïtat al projecte pedagògic”, segons han confirmat fonts d’Educació a l’ACN.

Les famílies, però, mantenen la concentració inicialment convocada per aquest divendres a la tarda a la porta de l’escola.

Dimecres la directora dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Maite Fons, es va desplaçar al centre, situat al barri de Can Rull de Sabadell, per garantir que la normalitat estava garantida. Dijous, en una reunió amb les famílies, van traslladar-los la decisió del relleu a la direcció de l’escola.

Això suposa que tres dels docents assumeixen les funcions de direcció, secretaria i cap d’estudis, optant per assignar les funcions a personal que ja hi ha estat treballant com a mínim des de principi de curs.

La directora titular que va agafar la baixa, Raquel Pérez que va agafar la baixa, com també ho van fer la cap d’estudis i la secretària, recordava que va ser “prescrita” per facultatius mèdics a conseqüència de “l’assetjament públic i mediàtic liderat per l’AFI del centre”, segons se’n fa ressò Ràdio Sabadell. Afegeix que els responsables del Departament d’Educació “han aprovat curs rere curs” la programació anual presentada i lamenta que no hagin tingut cap suport.

Les famílies han criticat en les darreres setmanes la qualitat i el nivell educatiu que reben els infants, un fet al que sumaven una actitud de “menyspreu” per part de la direcció cap a ells. Asseguren que des de fa tres cursos reclamaven als responsables del centre solucions, sense que aquestes hagin arribat, motiu pel qual han fet públic el seu malestar i han convocat una concentració per aquest divendres a la tarda a la porta de l’escola, coincidint amb la sortida dels alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS