Educació

EDUCACIÓ

Educació pren les regnes de l’escola Andreu Castells de Sabadell en plegar la direcció per queixes de les famílies

Inspecció d’Educació ha assumit la direcció de l’escola Andreu Castells del barr ide Can Rull de Sabadell, després que aquest dimarts els tres membres de l’equip directiu hagin agafat la baixa a la vegada i ho comuniquessin a les famílies amb una breu nota informativa. Aquesta és la resposta de la direcció a les múltiples queixes que les famílies han fet al projecte educatiu, i davant la previsió d’una concentració a les portes del centre prevista per aquest divendres a la tarda. Els Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental han assegurat que treballen per buscar un nou equip que assumeixi el lideratge de manera interina. Mentre això no passa, garanteixen que el centre ha seguit i seguirà funcionant de manera correcta, tot i el sotrac que ha provocat la baixa de l’equip directiu.

La directora dels Serveis Territorials, Maite Fons, s’ha desplaçat avui al migdia a l’escola per abordar en quin punt es troba la situació. “S’ha garantit la normalitat i seguim treballant des del primer moment per garantir-la, els nens han tingut classe”, ha detallat Fons, afegint que s’ha fet seguiment de la situació “des del minut zero”. “Som aquí ajudant l’equip de coordinadors, que són excel·lents docents i persones, per garantir que les classes puguin continuar”.

El conflicte entre famílies i la direcció de l’escola es remunta al 2019 quan l’Associació Federada de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) va començar a portar a terme un seguiment de les queixes dels pares i mares per el baix nivell educatiu que consideren que reben els fills.

Des d’aFFaC asseguren que les famílies estan en un “punt crític” en què “han perdut la confiança en la direcció” i “ja no serveix qualsevol pegat que es posi”. A la sensació de “molt baix nivell educatiu” s’hi han sumat les males maneres de tractar les famílies per part de la direcció, segons explicava a Catalunya Radio una mare de l’escola, Verónica Calvo.

Les famílies ja s’havien expressat t per exigir la dimissió de la direcció i, les darreres setmanes, s’ha sumat a la queixa un grup d’antics docents que han signat un comunicat lamentant la manca de projecte pedagògic del centre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona