Educació destina 11 milions per fer els reclamats institut de Castell-Platja d'Aro i l'escola Sant Roc d'Olot

La Generalitat va desencallar ahir dos dels equipaments educatius més reivindicats de les comarques gironines en adjudicar, per un valor d'11 milions, les obres del nou institut Ridaura de Castell-Platja d'Aro i l'escola Sant Roc d'Olot. L'IES costarà 5,9 milions d'euros –el preu de sortida de la convocatòria era de 8,1– i es preveu la construcció d'un nou edifici que podrà acollir fins a 690 alumnes, amb quatre línies de secundària i tres de batxillerat. Un cop fet el nou edifici, s'enderrocaran les actuals instal·lacions, que havien quedat petites per les necessitats actuals i a més incompleixen la normativa. La demanda del nou institut havia provocat la mobilització de l'AMPA.

L'altra gran obra és el nou CEIP Sant Roc d'Olot, la construcció del qual puja a 5,1 milions d'euros –el concurs s'havia convocat per 6,9–. Les previsions, pel que fa a aquest equipament, és que entri en funcionament el curs 2012/13. Tindrà capacitat per a 450 alumnes d'infantil i primària i es preveu que les obres es facin en tres fases, perquè hauran de conviure amb l'activitat quotidiana del centre.

La variant d'Anglès

D'altra banda, la Generalitat també va posar ahir fil a l'agulla en dues obres d'infraestructura viària. Per un import d'1,2 milions d'euros, ha aprovat la redacció del projecte constructiu del condicionament de la carretera entre Amer i Bescanó, que inclou la variant d'Anglès. Finalment, es resoldrà l'encreuament del cremallera de Núria amb la GIV-5217 mitjançant un pas inferior a la carretera que costarà 3,2 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.