Educació

Ensenyament

L’escola Paco Candel, a l’Hospitalet, es podrà ampliar amb secundària

El ple concreta els paràmetres urbanístics de l’escola, que ha de substituir els barracons

S’aprova la construcció d’una residència d’estudiants a Collblanc

L’escola Paco Candel, un dels equipaments educatius més demanats a l’Hospitalet, es podrà ampliar a l’ensenyament secundari si en el futur hi ha demanda. Així ho preveu el pla especial de concreció d’equipaments de la futura escola que el ple municipal va aprovar dimarts passat i que detalla els paràmetres urbanístics de l’edifici que la Generalitat construirà al solar on ara s’imparteixen classes en uns mòduls prefabricats. L’Ajuntament va posar a disposició del govern un solar de 5.000 m² al carrer de l’Aprestadora. Allà es construirà un edifici de 3.400 m² repartits en planta baixa més dues plantes, una obra que té un pressupost de 3,2 milions d’euros.

Els grups municipals es van felicitar d’aquest avenç perquè la Paco Candel és una escola que s’hauria hagut d’inaugurar el 2012 però no va ser fins l’any passat que l’Ajuntament va aconseguir el compromís d’Ensenyament de posar fi als barracons a les escoles. A més de la Paco Candel, es fan classes també en unes instal·lacions provisionals a l’escola Ernest Lluch. Està previst que, en aquest segon cas, es tregui a subhasta la construcció d’aquest centre abans que acabi l’any.

No va suscitar el mateix consens entre els grups la construcció d’una residència d’estudiants privada al barri de Collblanc-la Torrassa. En un solar de titularitat privada es preveu la construcció d’un edifici de quatre plantes que tindrà un pàrquing subterrani i oferirà habitacions individuals i dobles amb o sense cuina. ERC va demanar un debat veïnal sobre la residència, mentre que Canviem l’Hospitalet va considerar que “no és l’equipament que necessita el barri”. El regidor d’Urbanisme, Francesc Belver, va assegurar que el que fa el consistori és “regular una activitat privada en un solar privat”, alhora que va valorar positivament el fet que s’obri una residència d’estudiants per la proximitat dels campus de Bellvitge i Diagonal. El ple va aprovar també un canvi que permetrà usos docents a l’antiga fàbrica tèxtil Germans Albert, del carrer Rodés. Una possibilitat és que s’hi instal·li un centre formatiu de programació de videojocs, criticat per part de l’oposició pel seu caràcter privat.

El centre de medicina xinesa avança

Rosa M. Bravo

La junta de govern local ha ratificat el conveni de col·laboració que al maig van signar l’Ajuntament de l’Hospitalet, la Generalitat i el govern xinès perquè s’instal·li a l’antiga fàbrica Godó i Trias el Centre Europeu de Medicina Tradicional Xinesa. L’equipament pretén convertir-se en un centre de referència mitjançant l’aplicació de la medicina occidental, basada en l’evidència científica, a tractaments com l’acupuntura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]