Salut

Salut alerta que els intents de suïcidi entre els més joves s’han doblat

El conseller Argimon anuncia l’inici d’una campanya “dura i colpidora” per normalitzar el parlar obertament d’aquesta malaltia mental

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que a finals de mes es posarà en marxa una campanya “directa, dura i colpidora” per conscienciar de la necessitat de parlar obertament del suïcidi, una malaltia mental que arrossega un gran estigma social. El conseller ha alertat que les temptatives de suïcidi entre els més joves s’han més que doblat i que cal actuar per frenar aquesta tendència. Com a prèvia d’aquesta campanya, aquest divendres s’ha presentat a Badalona una experiència immersiva, que serà itinerant, per donar a conèixer el telèfon d’atenció a la conducta suïcida habilitat el passat mes de juny. Un servei molt ben rebut perquè, com recorden professionals i supervivents, “una trucada pot canviar una vida”.

Segons les dades del Codi Risc Suïcidi (CRS) del Departament de Salut, 25.207 persones han realitzat un total de 30.693 episodis de conducta suïcida, entre el juny del 2014 i el 22 de maig de 2022. Durant el 2021, a Catalunya hi va haver 6.527 episodis de conducta suïcida i del que portem d’any 2022, fins al 22 de maig, n’hi ha hagut 2.986.

Del total d’episodis de conducta suïcida que hi ha hagut els darrers anys, les dones representen el 64,6% de casos, havent-hi un pic d’episodis entre els 12 i els 20 anys. Pel que fa a l’edat, el 15,1% dels episodis de conducta suïcida són protagonitzats per menors d’edat.

Argimon ha apuntat que focalitzaran l’atenció en el col·lectiu de joves menors d’edat que és el que registra l’increment més important d’intents de suïcidi. En un any, s’ha passat de 480 a 1.265 temptatives en el cas de les noies i de les 119 a les 227 en el cas dels nois.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva