Societat

Argimon admet el repunt i fa una crida a la calma

El conseller es resisteix a parlar encara d’una eventual setena onada

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va donar per fet ahir que en els pròxims dies, o setmanes, el nombre de casos de Covid a Catalunya continuarà a l’alça, tot i que alhora va voler fer una crida a la tranquil·litat, ja que alguns indicadors clau, com ara l’augment de pacients crítics ingressats a les UCI, ara per ara és encara “moderat”. En una roda de premsa per presentar la nova taula de salut mental del 061, Argimon va detallar que “les infeccions fa dies que es van incrementant, sobretot entre els de 60 i més anys, que és la franja en què es fan tests”, una tendència que també s’ha traduït en un repunt dels ingressos a planta. “Estem expectants, però de moment el que cal fer és seguir analitzant les dades i no posar-nos nerviosos”, va reblar. Preguntat per si aquest creixement podria ser l’inici la setena onada, el titular de Salut no ho va descartar, però tampoc confirmar, i va insistir que el factor més important a analitzar, és conèixer quina intensitat tindria aquesta eventual onada. “Aquesta és la pregunta clau i no la sap respondre ningú ara, com tampoc ningú sap quina virulència tindran les noves variants”, hi va afegir.

Les paraules d’Argimon van coincidir amb la presentació de la posada en marxa, per part del telèfon 061, d’una taula específica de salut mental, amb psicòlegs, infermeres i psiquiatres, per atendre d’una manera més especialitzada les trucades de persones amb el risc de suïcidi, que s’han disparat arran de les conseqüències de la pandèmia de covid. Prova d’això és que els anys 2019 i el 2020 les activacions del Codi Risc Suïcidi —un protocol que s’inicia quan hi ha indicis que una persona pot posar fi a la seva vida— van ser 4.500 i 4.300, respectivament, mentre que el 2021 van arribar als 6.500 casos. Amb aquesta nova eina es pretén que les trucades d’ideació o temptatives de suïcidi, que ja entren des de fa anys en el 061, vagin a parar a aquesta taula i siguin ateses d’una manera encara més especialitzada. Hi treballen un total de 51 persones, entre psicòlegs i infermeres especialitzades en salut mental del SEM, juntament amb psiquiatres d’una desena d’hospitals de l’àrea metropolitana que s’alternen en guàrdies presencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona