Serveis

maresme

Calella aprova apujar el rebut de l'aigua a partir del juny

La nova empresa gestora, Gestaigua, trasllada als usuaris part de l'encariment de la compra en alta de l'aigua al Consell Comarcal

L'augment suposarà entre 1,80 i 2,30 euros mensuals segons el consum

Els calellencs pagaran més car el rebut de l'aigua a partir del mes de juny. El darrer ple va aprovar per majoria aplicar la nova proposta de preus proposada per l'empresa mixta de gestió del servei Gestaigua. L'increment se situa entre el 8,5% –en el tram domèstic de 30 metres cúbics – i del 10,6 % en el de 45 metres cúbics, dels grans consumidors. En euros, suposarà 1,8 euros més per mes en el primer cas i 2,30 euros més per mes en el segon.

Es tracta de la primera puja que pateix el servei des del 2010 i ve motivada, segons va explicar el tinent d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient, Jordi Sitjà (CiU) per la pujada imposada des del Consell Comarcal del Maresme que gestiona la venda de l'aigua en alta al municipi. “L'augment ha estat d'un 34,54%, però en el cas de Calella es trasllada al rebut final un encariment del 15,9% perquè hi ha altres conceptes del servei com el lloguer dels comptadors que no es toquen”, va matisar Sitjà. En aquest sentit, el responsable de Territori i Medi Ambient va destacar la importància que sigui una empresa pública la que gestioni el servei de l'aigua “perquè l'Ajuntament sempre tindrà l'última paraula i vetllarà pels interessos dels ciutadans”.

Per Sitjà, “es tracta d'un exercici de responsabilitat” i manté que la nova societat permet que els 65.000 euros acumulats de la puja dels mesos de gener, febrer i març siguin absorbits per l'empresa “i no repercuteixin en els veïns”. La compra de l'aigua en alta a Calella ha passat de representar una despesa de 961.000 euros el 2013 a 1.282.000 euros aquest 2014.

Més novetats

A banda de la pujada del rebut –que si res obstaculitza el procés es farà efectiva a partir del juny– el servei incorpora altres novetats. En concret, s'abaratirà la restitució del servei un cop s'hagi tallat, passant dels actuals 81 euros a 52. També es deixarà de cobrar els 7 euros per canvi de nom de l'usuari i es reduirà a 255 euros els 266 que costa donar d'alta un comptador.

D'altra banda, la periodicitat del rebut també canviarà. El domèstic, que ara és trimestral, passarà a ser cobrat cada dos mesos i el rebut industrial i de grans consumidors es passarà cada mes, en comptes de cada dos mesos com fins ara. La mesura, segons el regidor, permetrà d'una banda detectar amb més agilitat qualsevol incidència o avaria en el sistema i de l'altra ajudarà als propietaris de locals i llogaters a comprovar que no hi hagi consums inadequats.

Una nova empresa des del gener

L'Ajuntament de Calella ha estrenat aquest mes de gener una nova empresa de gestió del servei de l'aigua i del clavegueram. Després d'esgotar el contracta que unia la ciutat amb Aquàlia, el consistori governat per CiU va estudiar la implantació d'un nou model d'entitat mixta que garantís més veu i vot de l'administració. L'Ajuntament disposa del 51% de les participacions de la nova societat i l'empresa privada Sorea, del 49% restant. En el consell d'administració de nous membres n'hi ha cinc proposats pels mateix consistori: dos per CiU, i un per cadascun dels altres partits, PSC, ERC i PP. Elies Serra és el nou gerent de l'empresa i l'adjudicació del servei és per 20 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]