Infraestructures i serveis

girona

Endesa crea una anella elèctrica al barri de Montilivi per reforçar el servei

Endesa ha construït un nou centre de transformació al barri de Montilivi de Girona que permetrà enllaçar-lo, a través d’una línia subterrània de mitjana tensió amb un altre d’existent al barri. Es tracta del que tècnicament es coneix com a anella elèctrica i que permet que, en cas d’incidència, pugui donar servei als clients afectats per vies alternatives. Això reduirà el temps de reposició del subministrament i, alhora, en casos de treballs programats i de manteniment, no implica la interrupció del servei. La companyia ha invertit 95.000 euros en aquesta actuació.

La nova unitat s’ha construït amb sistemes d’última tecnologia, perquè disposa de cel·les encapsulades en un gas de característiques especialment aïllants, que redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. L’aparellatge, completament estanc, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més segur per al personal tècnic que hi hagi de treballar.

En aquest sentit, els treballs han comportat, a més, introduir també aquestes millores a l’altre centre de transformació, al qual també se l’ha dotat amb sistemes de telecomandament, és a dir, amb dispositius d’actuació remota que permeten controlar i maniobrar la xarxa a distància, des del Centre de Control de la Companyia. Aquesta característica fa que el temps de resposta sigui molt més ràpid en cas d’una eventual incidència, sigui quina sigui la causa, ja que agilitza la seva localització alhora que permet maniobrar la xarxa sense haver de desplaçar-hi personal. L’automatització permet reduir fins a un 20% el temps d’afectació.

A més, la reforma ha permès desballestar l’antic punt de transformació aeri que hi havia al carrer d’Ullastret, i del qual s’alimentava aquest sector de Montilivi i, a partir d’ara, totes les instal·lacions passen a ser soterrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]