La fred va a la baixa però emblanquina el Ripollès i provoca retards a l'aeroport

En molts pobles, les temperatures del cap de setmana han estat les més baixes dels últims deu anys

El Ripollès i la Cerdanya van ser les comarques de la demarcació més afectades pel temporal de neu, tot i que no hi va haver problemes destacats. Les úniques incidències a la demarcació es van viure a l'aeroport de Vilobí d'Onyar, on en els últims dies s'han retardat diversos vols. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques va fer ahir feines de neteja per garantir al màxim la mobilitat per carretera. A la demarcació de Girona va fer tasques d'estesa de sal i retirada de neu a la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. També Acesa va tirar sal a l'autopista AP-7 durant el cap de setmana entre Girona i la Jonquera, per evitar accidents. I la Diputació de Girona va treure ahir les màquines llevaneus a la Cerdanya i el Ripollès.

A les comarques gironines moltes estacions meteorològiques han batut el seu rècord de temperatures mínimes durant un mes de desembre. A muntanya va ser la matinada de dissabte, mentre que a les comarques litorals i prelitorals va ser la matinada de diumenge. Girona, la Bisbal d'Empordà, Fornells, la Tallada d'Empordà o Ulldeter van assolir les mínimes més baixes des que tenen estació meteorològica, en tots els casos fa ja més de deu anys.

Un víctima mortal

Pel que fa a la resta de Catalunya, el temporal va deixar 8.863 alumnes sense classe, sobretot de centres de les comarques centrals. A més, el 112 va rebre més de 200 avisos i es van haver de cancel·lar una trentena de vols a l'aeroport del Prat. A la Catalunya central les incidències de trànsit també van ser importants, amb una vintena de topades, tot i que la conseqüència més greu es va produir a Anglesola, on va morir un conductor en un accident.

LES TEMPERATURES

Mínimes registrades en aquest episodi, i mínima a l'estació un desembre ULLDETER
Episodi: -16,5º
Històrica: -15,9º
FORNELLS DE LA SELVA
Episodi: -11,3º
Històrica: -10,6º
VILABLAREIX
Episodi: -10,3º
Històrica: -7,9º
ANGLÈS
Episodi: -9,7º
Històrica: -7,4º
GIRONA
Episodi: -7,3º
Històrica: -6,8º
CABANES
Episodi: -7,9º
Històrica: -6,3º
LA BISBAL D'EMPORDÀ
Episodi: -7,9º
Històrica: -7,3º


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.