Medi Ambient descarta impulsar barreres contra les meduses

El municipi de Pineda de Mar, al Maresme, va plantejar l'estiu passat la instal·lació de barreres físiques contra l'arribada de meduses. La proposta, però, no té el vistiplau del Departament de Medi Ambient, que descarta impulsar mesures d'aquest tipus.

«La clau és la convivència, però no podem impedir que les meduses arribin a les platges, ja que és un fenomen natural», explica Mariona de Torres, de l'Agència Catalana de l'Aigua. Per tant, un dels factors més importants per a la Generalitat és que la població tingui prou informació sobre aquests invertebrats, i sàpiga com ha d'actuar quan s'informa que n'hi ha prop de la costa.

Banderes específiques

En aquest sentit, un dels instruments que es poden fer servir són les banderes específiques per a meduses, que, independentment dels senyals tricolors que normalment s'utilitzen a les platges, ja adverteixen als banyistes de municipis com ara Tarragona de la presència de meduses. Medi Ambient, però, dóna llibertat als municipis perquè facin servir el mètode que creguin millor per informar els banyistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.