Administracions

Reunió tensa pel nou CAP de Domeny

El veïns asseguren que hi ha alternatives viables que evitarien “destruir” una zona verda

Els veïns de Domeny han reclamat a l’equip de govern de Girona que canviï la ubicació per al futur Centre d’Atenció Primària que s’ha de construir al barri. Els veïns s’han reunit aquesta tarda amb la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme i Transformació Urbana, Cristina Andreu, i el regidor d’Urbanisme de Proximitat, Lluís Martí, per reclamar que es tornin a analitzar alternatives per evitar “destruir” una zona verda i espai de trobada social. 

La reunió ha estat tensa perquè, segons els veïns, la posició de l’ajuntament “’està enrocada”. Els veïns remarquen que encara no s’ha fet la cessió de terrenys a la Generalitat i que, per tant, hi ha marge per atendre les seves peticions i buscar el consens. L’ajuntament exposa que la seva voluntat és “cedir el millor espai possible” que compleixi amb les necessitats per al nou centre sanitari. 

Els veïns, que han fet una roda de premsa en finalitzar la reunió, diuen que se senten “enganyats” i addueixen poca transparència i escassa informació per part de l’ajuntament. També afirmen que l’equip de govern ha reconegut que ha ofert aquest terreny a la Generalitat per no perdre la construcció del CAP i que el consistori sosté que “el dany que pot provocar en alguns veïns acabarà sent un benefici global”, segons expliquen els veïns. Argumenten que un govern “verd” com Guanyem hauria d’apostar per crear zones verdes, no per “carregar-se-les” i afegeixen que estan preocupats per la mobilitat, ja que el carrer Carles Riba és una zona molt transitada i a la sortida de l’autopista, una zona perillosa i que perdran aparcament. 

En aquest sentit, l'Associació de Veïns Domeny-Taialà estudiarà emprendre mobilitzacions per evitar que el CAP es construeixi en un triangle de zona verda entre els carrers Josep Vicenç Foix i Mas, Montserrat Roig i Carles Riba i Bracons.

Segons recull l'ACN, fonts de l'Ajuntament han  exposat que la reunió d'aquest dimecres s'ha fet per complir amb el compromís d'informar la ciutadania sobre quina és la ubicació més ben valorada a nivell tècnic i, per tant, la idònia per construir-hi el nou CAP. La voluntat, subratllen, és que l'espai compleixi amb les necessitats que fixa el Departament de Salut. Abans de poder fer la cessió dels terrenys a la Generalitat, l'Ajuntament haurà de modificar el planejament urbanístic per adaptar-lo als nous usos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]