Punt divers

El DPTOP inverteix 224.000 euros per millorar les carreteres als nuclis de les Avellanes i Santa Linya

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, ha visitat aquest dijous, acompanyat de l'alcaldessa de les Avellanes i Santa Linya (Noguera), Carme Garrofé, les millores viàries executades al municipi. El departament ha invertit 224.000 euros en la construcció de cunetes trepitjables de 5,7 quilòmetres en dos trams de la carretera de Vilamajor a Tartareu i del monestir de Les Avellanes a Vilanova de la Sal (Noguera). Nadal ha explicat que les inversions en nuclis rurals són molt importants perquè faciliten la vida dels veïns que hi viuen i hi treballen. L'alcaldessa ha dit que els veïns estan 'molt contents' ja que ara la vialitat serà més fluida i menys perillosa.

El conseller nadal ha destacat que habilitar gairebé sis quilòmetres de cunetes entre la carretera de Tartareu i la carretera de Vilanova de la Sal, facilita la vida a la gent que viu i treballa en aquests nuclis de les Avellanes i Santa Linya. A vegades, assegura, 'és més important una obra d'aquestes característiques que grans carreteres' ja que 'la vida als pobles només es pot assegurar si es garanteixen les millores més bàsiques per fer la vida més fàcil'.Les obres han permès la millora del drenatge longitudinal de les carreteres de Vilamajor a Tartareu, en un tram de 3,6 km, i del Monestir de Les Avellanes a Vilanova de la Sal, al llarg de 2,1 km, mitjançant execució de cunetes trepitjables de formigó, amb un pressupost total proper als 224.000 euros. Aquests treballs, que van començar el passat mes de gener i van acabar a mitjans d'abril, han suposat ampliar les carreteres de cinc a sis metres, millorant així la seguretat vial, especialment en cas de creuament entre dos vehicles. Millores en la xarxa de camins Precisament, el DPTOP va finançar també les millores que es van executar l'any passat d'acord amb la convocatòria per l'arranjament de camins de la xarxa veïnal i rural dels municipis de muntanya de la Noguera. Aquestes obres, que van rebre una subvenció de 106.500 euros, van ser gestionades pel Consell Comarcal de La Noguera i es van executar als nuclis de Tartareu i Santa Linya. Les feines van permetre condicionar aquests camins de la xarxa rural, millorant les vies de comunicació que condueixen a zones rurals i a indrets d'interès cultural i turístic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.