Successos

successos

l'assassinat de susqueda

Va passar per Susqueda l’assassí ‘Ígor el Rus’?

El seu perfil violent, ensinistrat en la supervivència en hàbitats feréstecs, fa que es relacioni l’assassí dels dos guàrdies civils i un pagès en una zona rural de Terol amb el crim de Susqueda

Té relació Norbert Feher, àlies Ígor el Rus, detingut per l’assassinat de dos guàrdies civils i un pagès en una zona rural de Terol, amb el doble assassinat d’una parella del Maresme a Susqueda? L’associació d’idees entre els dos casos és obligada, per a qualsevol investigador observador, en vista del perfil de Feher, que a Itàlia ja era buscat per crims perpetrats també en zones boscoses. La predilecció de Feher, exmilitar serbi, pels hàbitats feréstecs queda plasmada fins i tot en el Facebook, on té penjada una foto de perfil d’un espai boscós i pantanós, que podria passar ben bé per Susqueda. Una foto que Feher va penjar al 2015.

També lliga en els dos casos l’ús de les armes sense miraments i sense cap altre mòbil que treure’s del damunt víctimes molestes, com eren els guàrdies i el ramader i com podien haver estar una parella de caiaquistes. O com van ser a Itàlia, l’abril passat, Davide Fabbri, l’amo d’un bar, o el guarda forestal Valerio Verri, que es van creuar en el camí de Feher, un home ensinistrat en les tècniques de supervivència i camuflatge, que va esquivar la policia i els Carabinieri que el buscaven sense treva i va aconseguir fugir del país. Els comandaments policials italians van considerar un “gran pecat” el seu alliberament el 2015 quan encara li quedaven uns dos anys de presó per complir per diferents robatoris violents. Els familiars de les víctimes italianes fins i tot havien ofert una recompensa de 50.000 euros a qui aportés alguna pista que servís per capturar-lo.

Després del seu arrest a Terol, la Guàrdia Civil intenta resseguir els passos que va fer Feher al territori espanyol. Saber quan i com va arribar i en quins llocs es va instal·lar aquest home que a Itàlia el consideraven com un fantasma per la seva capacitat de camuflar-se i esmunyir-se. I entre els objectius de resseguir els passos de Feher hi ha comprovar que no hagués passat per Susqueda, un espai que per a ell podia ser còmode, i si podia haver-hi estat el dia de l’assassinat de Marc Hernández i Paula Pruna, el 25 d’agost passat.

Les autoritats italianes havien enviat una requisitòria de recerca de Norbert Feher l’estiu passat en què comunicaven que hi havia alguns indicis que apuntaven que l’anomenat Ígor el Rus havia entrat a territori de l’Estat espanyol. De fet en el seu compte de Facebook, on fa servir la identitat Ezechiele Norberto Feher, i que no ha actualitzat des del 16 de març, Feher es defineix com a comercial nascut a Szabadka (Sèrbia) i resident a València. Tot i que a les dues fotos de perfil se’l veu en un indret boscós amb un embassament, té penjades diferents fotografies que el situen a València, com la que consta feta el 26 d’abril del 2016 al centre comercial El Saler, a 5 km de l’estació d’autobusos i a 12 quilòmetres del port de València. Ara la Guàrdia Civil haurà de comprovar la veracitat dels missatges atribuïts a Feher. I també la pista que havia rebut l’associació italiana Amici di Davide Fabbri a través d’un mail el passat setembre on els deien que havien vist l’assassí evadit que baixava d’un autocar i pujava a un tren a prop de l’aeroport de Barajas.

Als entorns de Susqueda, en una masia, hi va residir un home, que es va identificar amb una identitat russa, que va ser investigat per la policia, arran de les sospites que traficava amb armes. Però l’home, juntament amb la seva família, va desaparèixer i no es va trobar cap rastre oficial de la identitat que feia servir.

LA DATA

25.08.17
van assassinar
a trets una parella al pantà de Susqueda i van enfonsar el seu cotxe dins l’embassament.

LA XIFRA

3
persones
des de diferents punts a l’entorn del pantà van sentir els trets el dia del crim.

Una arma però sense projectils per poder comparar

La Guàrdia Civil ha comissat a Norbert Feher quatre armes, entre elles les Beretta que va arrabassar als dos guàrdies assassinats a Terol però també una Smith & Wesson model 98 calibre 9x21, que se suposa que és la que va robar a una vigilant de seguretat el 30 de març passat a Itàlia. Una arma d’un calibre que seria compatible amb els orificis de projectil que presentaven els cossos de la parella assassinada a Susqueda. Els forenses van determinar que els orificis podien ser compatibles amb una arma de 9 mm (com les que fan servir la majoria dels cossos de seguretat i l’exèrcit), però no es pot certificat amb exactitud pel deteriorament dels cossos, que van estar un mes submergits, i a més a més, hi ha la dificultat que no es va trobar cap projectil als cossos ni tampoc a l’escenari del crim, que es pressuposa que va ser al mateix lloc on es van trobar els cossos, al final del barranc de la Font del Borni, a la riera de Rupit. Sense projectils no serà possible fer les proves de balística per comparar si l’arma que duia Feher va ser l’arma homicida de Susqueda. Els Mossos han acotat l’escenari del crim a través d’unes proves de so sobre el terreny: disparant des del punt assenyalat per tres testimonis i escoltant des dels tres punts diferents de l’entorn del pantà on eren el dia del crim els testimonis: l’amo del mas Llomar, un amic seu i un camioner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia