Successos

Policial

Sang vora el pantà

Els Mossos van trobar sang als vorals de l’embassament de Susqueda i han sotmès a proves d’ADN un habitant de la zona que afirma que es va ferir traient una bomba de l’aigua

El doble crim és difícil de resoldre

Esclarir l’assassinat de Paula Mas i Marc Hernández, la parella trobada morta al pantà, esdevé complex. Els Mossos intenten fer encaixar les peces d’un complicat trencaclosques que suposen els indicis i testimonis que han recollit des del 24 d’agost, el dia que es va perdre el rastre de la parella.

Una traça de sang que els rastrejadors van trobar a la vora del pantà abans que es descobrissin els cadàvers de la parella (els cossos els van trobar el dia 26 de setembre) va indiciar la teoria del crim per explicar l’estranya desaparició d’uns joves que havien anat a passar un dia al pantà per fer caiac. La troballa de la sang va fer pensar en la possibilitat d’haver localitzat l’escena del crim i va fer dirigir la investigació cap a dos homes estrangers que viuen arran del pantà, en una antiga masia situada al marge dret, el mateix costat on, a molta distància, van ser trobat els cadàvers (a la riera de Rupit, a l’alçada de la font de cal Borni) i també el cotxe (a la platgeta de la Palomera). Un d’aquests homes va ser sotmès a proves d’ADN per comprovar si, tal com assegurava, la sang era seva de resultes de la ferida que s’havia fet al braç quan estirava una mànega per treure un motor que feien servir per bombejar aigua del pantà. Tot sembla indicar que la sang es correspon amb l’accident que el testimoni investigat va relatar haver patit.

L’altre home de qui els Mossos han seguit els passos és, precisament, el belga que assegura que va sentir trets i un crit en una data que la policia intenta aclarir si podria haver estat o no el dia del crim. El testimoni explica que els trets, al migdia, els va sentir abans de marxar cap al seu país, on va estar dues setmanes, aproximadament. Els dos homes van abandonar Susqueda emportant-se la furgoneta Volkswagen LT 46 2D, un camió de petites dimensions, del belga, que van deixar al taller mecànic, tal com tenia emparaulat des de feia dies, per fer-hi una reparació. Per intentar establir la veracitat del testimoni que assegura que va sentir trets (l’autòpsia confirma que en Marc i la Paula van ser tirotejats) i quin dia del calendari es van produir, els Mossos intenten confirmar quan va emprendre el viatge a Bèlgica i quan va entrar exactament la furgoneta al taller. Difícil de precisar, perquè el taller va enregistrar l’entrada del vehicle el dilluns 28 d’agost, tot i que el propietari del vehicle l’havia deixat fora la setmana anterior, el dijous 24 o el divendres 25.

Quin dia van ressonar els trets a Susqueda? I en quin moment van ser tirotejats en Marc i Paula?

L’escenari exacte i el moment del crim són difícils d’establir. La mestressa del bar La Parada del Pasteral assegura que la parella va pujar cap al pantà en algun moment entre la una del migdia i les tres de la tarda del 24 d’agost. Aquell dia, els joves ja no van establir contacte per telèfon amb familiars ni amics. El dia 26, el seu caiac va ser trobat a la deriva i enfonsat i el dia 28, van trobar el seu cotxe a set metres de fondària. Però quantes hores van estar amb vida a l’entorn del pantà abans de ser assassinats? La investigació tampoc encerta a descobrir el mòbil del crim. Com tampoc s’aclareix amb quina arma o objecte es van produir les estranyes ferides que té el cos d’en Marc. Els forenses han demanat més proves als laboratoris per mirar de fer-hi llum, identificar l’estri i comprovar si les ferides, que no són les que van causar la mort, van ser post mortem o ante mortem. També s’espera que els laboratoris resolguin si va existir o no agressió sexual, una de les hipòtesis que es plantejava com a mòbil del crim.

Els Mossos continuen rastrejant la zona on van ser trobats els cossos per si troben la motxilla que se suposa van enganxar al cadàver de la noia, l’arma del crim o altres indicis i analitzen les imatges d’uns 400 cotxes que van ser captats per les càmeres a la carretera del pantà hores abans i després i durant el 24 d’agost, el dia clau. Els dos joves van morir dels trets que se’ls van disparar a una distància curta amb una arma curta d’un calibre petit. La noia tenia un tret que li entrava per la templa dreta i li sortia per l’esquerra i el noi, un tret per l’esquena amb orifici de sortida també.

400
vehicles van captar les càmeres de la central i la presa del pantà hores abans i després i durant el 24 d’agost, el dia clau. Estan sent investigats pels Mossos per intentar aclarir si tenen alguna relació amb el crim o si els seus ocupants poden aportar dades que ajudin a esclarir-lo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia