Política

ERC de Calella anuncia una oposició dialogant però que exigirà “transparència i participació” al govern

Els republicans, que passen de dos a quatre regidors, entenen que han de prendre part en les decisions de ciutat

Estenen la mà a la resta de grups i destaquen l'increment de les forces d'esquerres i independentistes

ERC de Calella ha sortit reforçada de les urnes. Ha doblat el nombre de regidors, passa de dos a quatre, i es legitima com a cap de l'oposició d'un Ajuntament més fragmentat amb dues forces noves: la CUP i ICV-EUiA. Els republicans van fer ahir una roda de premsa per valorar els resultats electorals i per explicar les línies bàsiques de la seva actuació en els propers quatre anys. La cap de llista, Cristina Gómez, va assenyalar que en cap moment van rebre de CiU, el partit guanyador amb vuit regidors, la proposta de formar govern i que el pacte posterior que la federació nacionalista ha fet amb el PSC no els ha sorprès. Tot i això, Gómez va insistir en què més enllà d'un document signat de “propostes i intencions” caldrà veure en un futur proper “com es materialitza aquest 90% de coincidències programàtiques entre les dues formacions”. Per la candidata, el pacte no recull ni calendari d'actuació, ni previsions d'inversió, ni partida pressupostària.

Gómez ha convidat a l'alcaldessa, Montserrat Candini (CiU) a fomentar “de debò” la transparència i la participació ciutadana en els projectes que afecten a la ciutat. En aquest sentit, ha recordat que participació “implica debat i col·laboració reals, no posicionaments sobre decisions ja preses prèviament com ara quina de les dues places triades per l'Ajuntament s'ha de renovar primer”. En aquest sentit, des d'ERC es reclamarà al nou govern més informació sobre el retorn “econòmic i social” dels grans esdeveniments culturals i esportius dels quals CiU ha fet bandera en aquest mandat, com el triatló internacional Ironman o la Volta Ciclista a Catalunya.

“Nosaltres basarem el nostre treball en la promoció de l'economia local i la cohesió i la igualtat d'oportunitats per a tots els ciutadans de Calella”, va avançar Cristina Gómez. “Des d'ERC actuarem seguint els nostres principis, reivindiquem la nostra manera de ser i no ens agrada ni que se'ns estigmatitzi quan no compartim l'opinió del govern ni que se'ns sotmeti a un examen permanent”, va comentar. El número dos de la llista, Carles Ferrer, va afegir que els quatre regidors d'ERC “reivindiquem el dret de pensar diferent i pressionarem el que faci falta des de la democràcia”. Pel què fa a la relació amb la resta de forces, des d'ERC aposten per estendre ponts de diàleg “perquè malgrat les ideologies divergents partim del fet que tots volem treballar per la ciutat”.La formació es va felicitar que no només s'hagi incrementat la presència de forces d'esquerra, sinó que també hi hagi més representació “sobiranista i independentista” en el consistori calellenc.

LA FRASE

Reivindiquem la nostra manera de ser i no ens agrada ni que se'ns estigmatitzi quan no compartim l'opinió del govern
Cristina Gómez
CAP DE LLISTA D'ERC DE CALELLA

Temes candents i propostes concretes

ERC va posar ahir sobre la taula alguns dels debats cabdals que no es van resoldre en el mandat anterior i que en aquest prometen ser molt controvertits. Encapçala la llista el Museu del Turisme que, segons els republicans, malgrat la propaganda que se n'ha fet “encara no disposa d'un pla de viabilitat, no se sap com es gestionarà i ni si serà realment un museu”. La política de contractació de personal per part de l'Ajuntament, el paper dels consells municipals o l'acord de ple perquè Calella pagui els seus impostos a l'Agència Tributària també s'inclouen dins la carpeta de temes pendents dels republicans. D'altra banda, i com a resposta a les crítiques del govern sobre que ERC en alguna ocasió no concretava les propostes per a la ciutat, Cristina Gómez va enumerar la necessitat de revisar el patrocini del consistori als esdeveniments privats, la millora de les ordenances perquè garanteixin que les famílies amb necessitats no quedin exclosos dels serveis municipals que no puguin pagar; la inversió en la neteja i endreça de l'espai públic amb un especial interès en el Parc Dalmau; la creació d'un centre d'iniciatives empresarials o la potenciació tant del Museu josep Maria Codina com especialment de l'adequació de l'Arxiu Municipal



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona