L'abstenció de l'equip de govern, vinculat al PSC, permet aprovar una consulta a Arbeca

L'Ajuntament d'Arbeca (Garrigues) va aprovar en el ple municipal celebrat aquest dimarts a la nit donar suport a la celebració d'una consulta popular per la independència de Catalunya a la localitat en cas que alguna entitat local la promogui. En el ple, els tres regidors de CiU i els dos d'Esquerra van votar a favor de la moció presentada per l'Ateneu Popular Garriguenc, però amb els seus vots no era suficient. Així, tot i tenir majoria absoluta, els sis membres de l'equip de govern de Progrés Municipal (PM), llista vinculada al PSC, es van abstenir en la votació, fet que va permetre que la moció acabés prosperant amb majoria simple.

L'equip de govern de Progrés Municipal va abstenir-se en la votació al·legant que no hi donaven suport en no estar d'acord amb algun dels punts que incloïa la moció presentada. Aquest fet va permetre que els cinc vots de CiU i ERC fossin suficients perquè s'aprovés el text favorable a la celebració d'una consulta a Arbeca.

De moment però, encara no hi ha cap entitat que, d'una forma ferma, s'hagi mostrat disposada a organitzar la celebració de la consulta en aquesta localitat de les Garrigues.

Tot i això, l'Ateneu Popular Garriguenc, entitat que va presentar la moció a Arbeca, ha convocat una reunió aquest dissabte amb entitats i persones a títol individual de la comarca de les Garrigues per impulsar la creació d'una plataforma comarcal que coordini la celebració de consultes en els diferents pobles amb el suport d'entitats locals, les quals serien les encarregades d'organitzar les consultes en cada municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.