Política

Uns 62.000 immigrats podran votar a les municipals

S'obre el termini per inscriure's al cens

Afecta ciutadans de set països, entre els quals, l'Equador i Xile

Uns 62.000 immigrats podran votar en les pròximes eleccions municipals a Catalunya, que se celebraran el 22 de maig. El govern espanyol ja ha enviat els papers per inscriure's i poder participar en els comicis a residents de països amb els quals l'Estat espanyol manté algun conveni. Es tracta dels ciutadans amb nacionalitat colombiana, equatoriana, neozelandesa, noruega, paraguaiana, peruana i xilena. El termini per a aquests immigrats per inscriure's al cens electoral de les municipals s'obre avui i es tanca el 15 de gener.

D'aquests 322.633 immigrants que hi ha a l'Estat, només podran participar en els comicis els que acreditin l'autorització de residència i faci almenys cinc anys que resideixen a l'Estat. En el cas dels noruecs, el requisit de temps es redueix a tres anys. En l'àmbit estatal, els territoris amb més votants potencials són la comunitat de Madrid (92.212), les comarques barcelonines (52.743), la província de Múrcia (30.752) i les demarcacions d'Alacant (19.490) i València (16.725).

Tant CDC com el PSC s'han mobilitzat de manera significativa en els últims anys per atreure els nouvinguts a les seves files. Els nacionalistes ho fan a través de la Casa Gran del Catalanisme, sota la direcció d'Àngel Colom, amb entitats com ara Espai Latino. Els socialistes tenen un grup intern del partit, en el qual hi ha Josep Maria Sala, que té entitats dedicades als llatinoamericans, com ara Xarxa Latina. Amb tot, no es preveu que la participació electoral dels immigrats sigui massiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.