Política

Puigcercós diu que el dret a decidir no passa necessàriament per fer un referèndum

Remarca que el poble ha de poder parlar sense concretar com i reitera que ERC no pactarà amb els qui "vulguin fer passos enrere"

El president d'ERC i candidat a les eleccions del 2010, Joan Puigcercós, ha assegurat aquest dilluns que el dret a decidir no passa necessàriament per fer un referèndum. El líder d'Esquerra ha situat com a eix del programa polític del partit per a la pròxima legislatura el dret de decidir sobre la independència de Catalunya.

En declaracions a Catalunya Ràdio, però, Puigcercós ha defensat el dret del poble a poder-se explicar i a decidir el seu futur, tot i que no ha especificat com fer-ho si no és a través d'un referèndum. El líder d'ERC ha assegurat que a partir d'ara vol "parlar amb totes les persones i recórrer el país" per poder escoltar la gent, que considera que "s'ha de poder explicar" siguin o no independentistes.

Sobre els possibles pactes postelectorals, Puigcercós ha remarcat que ERC "no anirà amb qui vulgui fer passos enrere". Amb tot, ha esquivat respondre a la pregunta sobre si tornaria a pactar amb el PSC o si el seu discurs de proclamació com a candidat a la presidència de la Generalitat d'aquest cap de setmana vol ser una picada d'ullet a CiU.

Per Puigcercós "el pitjor enemic de Catalunya és l'immobilisme" i per aquest motiu considera que cal tirar endavant, fins i tot, si la sentència del Tribunal Consitucional no toca finalment l'Estatut.

El líder d'ERC també ha lamentat que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, hagi pactat finalment amb el PNB per tirar endavant els pressupostos. "Ha decidit blindar el concert econòmic basc amb el PNB abans que pactar amb nosaltres i això és molt gros", ha assegurat. "Retornar a Catalunya el que és seu té un cost electoral i blindar el concert econòmic dels bascos és gratis", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles