Política

Carod diu que continuarà treballant com "un català d'esquerres" per un Estat propi

Des de Nova York, en visita oficial, defuig valorar el nomenament de Puigcercós com a candidat, però desitja els millors resultats a ERC

Tot i que no ha volgut desvelar quin serà el seu futur polític després que el líder d'ERC, Joan Puigcercós, hagi decidit prescindir d'ell, el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, assegura que continuarà fent el que ha fet "tota la vida", que segons ha apuntat és "treballar perquè un dia Catalunya tingui el seu propi Estat". Carod-Rovira, que es troba de visita institucional a Nova York, no ha confirmat si això ho farà dins o fora de les files d'ERC, a qui s'ha limitat a desitjar "els millors resultats electorals".

Carod-Rovira no ha volgut valorar la designació de Puigcercós com a candidat d'ERC, el passat cap de setmana a Núria. "Desitjo a ERC els seus millors resultats electorals i més enllà d'això no tinc res a dir", ha afirmat. Josep-Lluís Carod-Rovira ha fet aquestes declaracions aquest dilluns a Nova York, on ha participat en unes jornades de cooperació a l'ONU en les quals ha reivindicat la importància dels governs descentralitzats, com Catalunya, en la cooperació internacional.

Carod-Rovira té previst donar a conèixer la seva visió de la situació política present i de futur en una conferència a Barcelona el 4 de novembre. Carod ha ajornat fins a aquell moment el seu diagnòstic i també quina pot ser la seva "modesta aportació per a l'èxit d'aquesta visió" després d'haver estat exclòs per Joan Puigcercós de la candidatura que ERC presentarà a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. La conferència, que portarà per títol Adéu al nacionalisme, visca la nació!, es farà a l'edifici de la Pedrera, segons explica el vicepresident català en el seu blog, i serà de caràcter personal, és a dir deslligada de la tàctica política d'ERC o del govern. En la conferència Carod-Rovira farà una proposta de "renovació del discurs nacional".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Israel qualifica de “falses” i “repugnants” les denúncies de genocidi a Gaza

Barcelona
estats units

Investiguen Trump per possibles promeses a les petrolieres

barcelona
Guerra a Gaza

Israel continua l’ofensiva a Rafah amb nous atacs aeris i d’artilleria

Barcelona
estats units

Louisiana prohibeix per llei les píndoles abortives

barcelona
guerra a europa

Putin demana la represa de les negociacions de pau amb Ucraïna

barcelona
política

Sánchez promet mantenir els acord amb ERC i reformar de retruc el finançament

barcelona
estat espanyol

El PP vol Sánchez i Montero a la comissió del ‘cas Koldo’ del Senat

barcelona
Guerra a Gaza

El Tribunal Internacional de Justícia ordena a Israel que aturi l’ofensiva sobre Rafah

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona