Política

Puigcercós: "Amb 15.000 no n'hi ha ni per començar"

Finançament

Va dir fa una setmana que les negociacions entre els governs català i espanyol per arribar a un acord de finançament no es poden eternitzar i ahir va continuar pressionant donant per fet que una xifra com ara 15.000 milions a repartir per a totes les comunitats autònomes és insuficient perquè rebi el suport d’Esquerra. El president republicà, Joan Puigcercós, va deixar clar així que no és que no accepti el que proposa l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero –entre 7.000 i 8.000 milions–, sinó que ni amb el doble “no n’hi ha ni per començar”. Un avís per a navegants també per als socis del PSC al govern de la Generalitat. En una conferència a Madrid fa uns mesos, Puigcercós ja va xifrar en 2.500 milions el mínim acceptable per Catalunya.

Amb l’argument que amb el nou panorama que han deixat les eleccions basques i gallegues els partits catalans tenen l’oportunitat d’exercir pressió sobre Zapatero, Puigcercós va avisar que per començar a parlar amb el PSOE “el primer que ha de fer és posar damunt la taula una proposta de finançament seriosa, que s’adapti a l’Estatut, i tenir un posicionament clar sobre el Tribunal Constitucional”. En una conferència titulada Pròxima destinació: Europa, i fent servir termes actuals pel context de crisi, el líder republicà va titllar Zapatero de “morós” i li va reclamar “que pagui”. “I ai del partit català que li doni crèdit!”, va afegir.

Durant una visita a Londres que s’acaba avui, Puigcercós s’ha trobat amb el delegat del govern a Londres, Xavier Solano. Acompanyat del candidat d’Esquerra a les eleccions europees, Oriol Junqueras, també s’ha reunit amb representants de Plaid Cymru i de l’Scottish National Party al Parlament britànic. Junqueras va advertir a la premsa britànica que els eurodiputats catalans “hem de defensar la llengua minoritària més parlada d’Europa”. Puigcercós hi ha estat convidat per l’entitat Catalans UK.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

Macron agraeix a Biden el “respecte i lleialtat” cap als aliats europeus

BARCELONA
DINAMARCA

El mòbil polític no és la hipòtesi prioritària en l’atac a la primera ministra danesa

BARCELONA

Israel rescata quatre ostatges vius enmig de nous atacs que causen més de 200 morts a Gaza

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Condemna unànime a l’atac a la líder danesa, que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Itàlia, Letònia, Eslovàquia i Malta ja voten a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit