Política

Montilla afirma que Catalunya ha rebut un tracte "injust" de Zapatero

El president de la Generalitat, José Montilla, ha carregat aquest dijous contra José Luis Rodríguez Zapatero assegurant que Catalunya ha rebut un "tracte injust" per part del president espanyol. Montilla, a més, ha matisat "el notable" que el PSC va donar al primer any de mandat del president espanyol assegurant que la nota no era per l'actuació que l'executiu estatal ha tingut a Catalunya.
Preguntat sobre si el govern està menyspreant Catalunya, Montilla ha rebutjat "abonar-me a l'adjectiu fàcil", però ha assegurat: "No s'ha tractat justament Catalunya i per això s'està negociant un nou sistema de finançament després de 29 anys des de la recuperació de la institució de la Generalitat; i estem negociant un nou model que durant molts anys no s'ha aconseguit".

En una entrevista amb Catalunya Ràdio, Montilla ha mantingut que el pacte en finançament autonòmic encara no ha estat possible perquè fins ara no hi ha un acord "ni en la quantitat ni en el model".

El president català ha assegurat que fins que l'acord no sigui possible, el govern català "no serà presoner d'un calendari", encara que Andalusia ja tingui un acord sobre el seu denominat deute històric, que segellarà dilluns que ve.

Desafecció de Catalunya
Montilla confia a aconseguir un bon acord i que la sentència del Tribunal Constitucional sigui favorable al nou Estatut, ja que d'aquesta forma "no augmentaria" la desafecció de Catalunya per l'Estat.

"La conclusió d'aquests dos temes de manera insatisfactòria per a Catalunya incrementaria aquesta desafecció, però estic segur de la constitucionalitat de l'Estatut i estem treballant decididament per aconseguir un acord satisfactori en finançament", ha apuntat.

La nota de ZP
Preguntat sobre si avala el "notable" que el PSC va donar al primer any d'aquest mandat de José Luis Rodríguez Zapatero ha afirmat: "Estàvem parlant de l'acció del govern d'Espanya i no de la seva actuació respecte a Catalunya, que és una part d'aquesta acció, però no la totalitat de l'acció de govern".

"Jo defenso els interessos dels catalans, el que fan altres és cosa seva", ha comentat Montilla en ser preguntat sobre si està o no decebut amb l'actuació de Zapatero cap a Catalunya.

El "notable" d'Iceta

Dilluns passat, dia 9, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, va posar un "notable" al primer any de gestió del segon mandat de José Luis Rodríguez Zapatero, encara que va recordar que està en temps de "pròrroga" per acordar un nou model de finançament per a Catalunya.

Iceta va enumerar els avenços que creu que s'han aconseguit a Catalunya en els últims dotze mesos gràcies a Zapatero, com el compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut i els 4.300 milions anuals per a inversions, el pla de Rodalies, l'ampliació de l'aeroport, l'arribada de l'AVE a Barcelona, la seu de la Unió pel Mediterrani per a la capital catalana i la publicació de les balances fiscals, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Israel rescata quatre ostatges vius enmig de nous atacs que causen desenes de morts a Gaza

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Condemna unànime a l’atac a la líder danesa, que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Itàlia, Letònia, Eslovàquia i Malta ja voten a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona
Dinamarca

La primera ministra danesa és agredida al centre de Copenhaguen

Barcelona