Política

estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

Molts centres d’educació superior nord-americans han fet canvis en el protocol per minimitzar l’efecte de les protestes pel suport de Washington a Israel

Les universitats nord-americanes s’estan preparant per fer front a les manifestacions contra el suport del govern dels Estats Units a la campanya militar d’Israel a la Franja de Gaza durant les cerimònies de graduació que es faran els pròxims dies. L’agència Reuters ha consultat a vint centres d’educació superior dels EUA on hi ha hagut protestes contra l’actuació d’Israel si tenien plans específics per a les cerimònies de graduació. De les onze universitats que van respondre, només tres van afirmar que no tenien a punt cap protocol concret.

Entre les institucions que estan preparant un dispositiu per garantir una certa normalitat en les graduacions hi ha la Universitat de Michigan, que ha format voluntaris per preparar-los per a possibles interrupcions de les cerimònies i ha introduït canvis en el protocol a l’hora d’acomodar els convidats a les seves cadires. També han introduït canvis semblants la Universitat d’Illinois la del Sud de Califòrnia i la del Nord de Califòrnia, que ha cancel·lat alguns actes o els ha canviat de lloc.

Els estudiants de les universitats nord-americanes han organitzat els darrers dies un gran nombre de protestes contra el suport de Washington a Israel, que arran de l’atac de Hamas sobre territori israelià del 7 d’octubre passat que va matar prop de 1.200 persones, ha respost amb una guerra a la Franja de Gaza en què ja han mort més de 34.000 persones.

En molts casos, la policia ha intervingut de forma contundent per desmantellar els campaments que han muntat els estudiants als campus, fet que ha generat moltes crítiques dels universitaris, que creuen que això vulnera el seu dret a la llibertat d’expressió.

La revolta estudiantil contra la guerra a la Franja de Gaza ha encès les alarmes al Partit Demòcrata, que tem que una eventual pèrdua del vot jove en les eleccions presidencials del novembre pel suport de Joe Biden a Israel faci decantar la balança a favor del candidat republicà, l’expresident Donald Trump.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]