Política

ESTATS UNITS

Trump promet revertir les restriccions a les armes de foc

El candidat a la nominació republicana a les presidencials busca revalidar el suport de l’Associació Nacional del Rifle

L’expresident nord-americà i aspirant a la nominació republicana a les eleccions presidencials d’aquest any Donald Trump ha promès que revertirà les restriccions imposades a la venda d’armes de foc durant la presidència de Joe Biden si torna a la Casa Blanca.

En un acte davant milers de membres de l’Associació Nacional del Rifle (ANR), Trump va prometre divendres al vespre anul·lar la norma que frenava les vendes d’accessoris d’armes i altres regulacions de l’administració de Biden. “Cada atac de Biden a propietaris i fabricants d’armes s’acabarà la meva primera setmana de tornada al càrrec, potser el meu primer dia”, va dir Trump en un discurs a Harrisburg, la capital de Pennsilvània.

L’ANR va donar suport a Trump durant la cursa del 2016 i durant tot el seu mandat, en què, entre altres mesures favorables a aquest sector, es van designar les botigues d’armes de foc com a comerços essencials durant la pandèmia de la Covid-19, fet que va permetre als propietaris d’aquestes botigues mantenir-les obertes.

Trump veu en l’ANR un actor clau per garantir-se una majoria que li permeti tornar a la Casa Blanca. Per això no ha deixat mai de festejar-los i prometre’ls que garantirà els seus drets. “Ningú posarà un dit a les armes de foc”, va dir l’expresident, que es va vantar de no haver “cedit a les pressions” que va rebre per posar restriccions al sector mentre va ocupar la Casa Blanca.

Els republicans han estat, tradicionalment, els principals defensors de la Segona Esmena de la Constitució dels Estats Units, que defensa el dret dels nord-americans a tenir armes. Els darrers anys, però, ha augmentat al país el suport a la regulació de les armes de foc arran dels múltiples tirotejos massius que hi ha hagut, especialment en centres educatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]