Política

Política

Junts votarà en contra de la llei d’amnistia si el PSOE no fa “canvis” per incloure Tsunami i Volhov

El partit manté les negociacions fins a l’últim minut per aconseguir un acord

Junts votarà en contra de la llei d’amnistia aquest dimarts a la tarda al Congrés dels Diputats si el PSOE no introdueix “canvis” en les esmenes que incloguin “garanties” que protegeixin els investigats per terrorisme i alta traïció, com els afectats per Tsunami Democràtic (entre els quals Carles Puigdemont i Marta Rovira) i el cas Volhov. Així ho ha acordat l’executiva del partit, que s’ha reunit de forma extraordinària aquest mateix dimarts al matí després de no aconseguir més resultats en les últimes negociacions amb el PSOE per les esmenes vives que arriben a la cambra baixa. Fonts de la formació citades per l’ACN assenyalen la preocupació que l’actual redactat de la norma pugui deixar-ne fora els encausats per Tsunami Democràtic i el cas Volhov (la suposada trama russa que intenta vincular Puigdemont amb els interessos de la Rússia de Putin durant el procés), després dels últims moviments dels jutges Manuel García-Castellón i Joaquín Aguirre. “Sempre hem defensat que ha d’incloure a tothom i ha de ser d’aplicació immediata”, han assegurat.

Segons fonts del partit, “la proposta d’amnistia que es vota avui no garanteix aquests dos objectius”, especialment després de veure “la deriva de diversos estaments judicials per boicotejar la llei i deixar molts independentistes fora”.

Amb tot, encara no hi ha una decisió final presa i es manté la negociació per aconseguir arribar a un acord “in extremis”.“Encara s’està negociant i negociarem fins al darrer minut per a introduir-hi canvis per assolir aquests objectius”, apunten des del partit. I conclouen al respecte: “Si aquests canvis no s’accepten, Junts no podrà votar a favor de la llei”, han afirmat.

Què passa si vota ‘no’

Si el PSOE no accepta les demandes de Junts i el partit vota en contra de la llei, el text tornaria a la comissió de justícia, que tornaria a tenir un mes per a introduir modificacions i retornar-la al Congrés. Seria llavors l’última oportunitat per aconseguir la majoria absoluta necessària per aprovar-la. De no aconseguir un mínim de 176 vots, llavors la llei decauria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

política

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona
política

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ